Selskapets historie

Smyril Lines primære arbeidsområde er reiser- og godstransport i Nord-Atlanteren.

Smyril Line ble opprinnelig grunnlagt i 1982 av offiserene fra fergen M/F Smyril. Sammen kjøpte de fergen Gustav Vasa, som de døpte om til M/S Norröna, og i 1983 gjenopptok de Smyril Line M/F Smyrils gamle rute.
Smyril Line er i dag et anerkjent rederi innen reise- og frakt. 

Smyril Line fikk bygget en ny Norröna, som startet opp på ruten i april 2003. M/S Norröna har gjennom årene gradvis blitt oppdatert, og ved årsskiftet 2020/2021 ble det gjennomført en større modernisering av skipet. Antallet doble kahytter ble økt med 50 stykker, og på dekk 10 ble det bygget en ny kafé. Det samlede antallet kahytter er nå 366, og dessuten er det 30 kahytter som er innredet som felles køyesoverom. I tillegg til denne omfattende ombyggingen, så ble det også gjort mindre renoveringer rundt på hele skipet. 

M/S Norröna er 36.976 BRT, er 165,7 meter lang, 30 meter bred og kjører med en hastighet på 21 mil i timen. 

Smyril Line eier og driver også Smyril Line Cargo, som har fem lasteskip i flåten: Eystnes, Hvítanes, Akranes, Mykines og Mistral. For ytterligere informasjon om Smyril Line Cargo, besøk cargo.fo.

Smyril Line har også et datterselskap, Smyril Line Travel A/S i Danmark, som har salgskontorer i både Hirtshals og i Kiel i Tyskland. 

Hovedaksjonærene i Smyril Line er P / F 12.11.11 (59,5%), Føroya Landsstýri (16,2%) og Framtaksgrunnur Føroya (6,3%). De mindre aksjonærene utgjør totalt 18%. Total aksjekapital er 112.012.332 DKK.

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog

Ja, jeg vil motta regelmessige nyheter og spesialtilbud fra Smyril Line direkte i innboksen min.