Simmer Dim - en gastronomisk innovasjon

Av Johan Mortensen, matekspert, 12/09/2017​

Restauranten Simmer Dim ombord på Norröna har fått ny kokk, 37 år gamle Janus Einar Sørensen. Janus har erfaring fra en rekke kjente restauranter, blant annet Koks på Færøyene og Noma, Studio og Almanak i Danmark. En av Einar Sørensens mentorer og inspirasjoner er den danske kokken Torsten Vildgaard, grunnleggeren av Nomas berømte Foodlab.
 
Janus tar med seg verdifull erfaring fra anerkjente kjøkken. Hans fem-retters meny på Simmer Dim er lys, elegant og annerledes med spennende smaker. Rettene er estetisk flott servert med blomsterpynt på vakkert servise. Janus planlegger å fokusere på sesongbaserte færøyske ingredienser, deriblant planter og grønnsaker.​

Da vi prøvde menyen besto den av en fristende, fermentert fiskebuljong med dillolje og nudler laget av selleri og søt kjørvel, som førte tankene mot det japanske kjøkken. Simmer Dims maître d'hôtel er unge og dyktige Rani Lamhauge Beder.

Forvalter Svein i Heiðunum fortjener anerkjennelse for den radikale endringen og forbedringen av Simmer Dim.

Alle tre, både Janus, Svein som Rani er meget ambisiøse, og Simmer Dim vil utvilsomt bli videreutviklet til stor fordel for Smyril Line, færøysk gastronomi og færøyske matvareprodusenter.​

Simmer Dim er en fremragende opplevelse for både lokale og internasjonale gjester.

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog