Smak på det nordiske kjøkken i vår prisvinnende restaurant

Vår prisvinnende gourmetrestaurant Munkastova har en avslappet atmosfære, og byr på et fint utvalg av retter fra det nordiske kjøkken. Vi strever etter å bruke økologiske, bæredyktige og lokale produkter.

Måltider som kan forhåndsbestilles:

  • Lunsj som er to stykker smørbrød, en færøysk snaps og dessert med kaffe/te.
  • 3-retters middagsmeny. Kokken setter menyen sammen og garanterer en enestående gastronomisk opplevelse.

Ombord er det mulig å oppgradere til fem eller syv retter. Det er også mulig å bestille en vegetariansk meny og retter uten gluten og laktose.

Bestill på tlf. +45 96 55 85 00 eller booking@smyrilline.dk. Vennligst opplys ditt bookingnummer ved bestilling.

Faroe Best-priser 2021

Munkastova mottok to Faroe Best-priser i 2021. Det var første gang Dansk Spiseguide har nominert den færøyske gastronomi med Faroe Best-priser.

🏆 Årets fisk & skalldyr + fermentert 2021

🏆 Årets dessert/konditori 2021

Og årets kokkeprofil i 2021 ble Janus Einar B. Sørensen, kjøkkensjef hos Smyril Line.

 

Faroe Best-priser 2021.

Ta en titt i Munkastova

Bli med på en virtuell omvisning og få en smak av opplevelsen.


Ta en titt i Munkastova.

Opprinnelsen til navnet Munkastova

Restauranten er oppkalt etter det eldste huset i Tinganes, Munkastova, hvor det er et av de første røde trehusene man passerer når man går fra á Reyni og ut til Tinganes. Huset er sannsynligvis bygget før det 16. århundre og var den gang et av de mer storslåtte husene i Tórshavn.

Navnet Munkastova betyr ‘munkehus’, men det har ingenting med munker å gjøre. Navnet stammer fra et eldre navn, Murkoven, som ble registrert i 1619 og som refererer til bygningens doble ytre vegger i steinmuren. Det var først ved det middelalderlige biskopsetet i Kirkjubøur at denne murteknikken ble brukt på Færøyene. Store steiner ble stablet for å danne veggen, og små flate steiner ble klemt inn imellom. Mørtelen var skilpur, som bestod av sand blandet med knekte muslingskjell og knuste dyrebein. 

Det er mange teorier om hva Munkastova ble brukt til. En av teoriene er at huset ble bygget som en kirke, ettersom det er beretninger om at man har holdt gudstjenester der. En annen teori er at Munkastova ble bygget som et hovedkontor for hanseatene, som var et forbund av tyske kjøpmenn som hadde handlesmonopol på Færøyene i slutten av middelalderen. Det sies også at det ble oppkrevd skatt i Munkastova, som den gang sannsynligvis ble betalt i form av varer som salt fisk, fiskeolje, strikkede ullstrømper og gensere. 

Munkastova var ett av de svært få husene som overlevde den store brannen i 1673, som var årsaken til at alle bygningene sør for Munkastova brente til grunnen. På det tidspunktet gikk det rykter om brannstiftelse, som hadde som formål å skjule uregelmessigheter i regnskapet i monopolhandelskontoene. 

Munkastova - Priser 2023 Voksne Barn (3-11 år) Tider

Lunsj inkl. dessert

: DKK 275

Seatings:12:00 /

Bord reservert i 1 time

3-retters meny

: DKK 499

Seatings:17:30 / 18:00 / 19:45 / 20:00 /

I vinterperioden kun 18:00

Bord reservert i 2 timer

Barnemeny kveld

: DKK 299
*

Bli inspirert

Ønsker du å jevnlig motta informasjon om gode tilbud, er det lett! Du melder deg ganske enkelt på vårt nyhetsbrev, og får en e-mail når vi har spesielt gode tilbud og nyheter. 

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog

Ja, jeg vil motta regelmessige nyheter og spesialtilbud fra Smyril Line direkte i innboksen min.