Den daglige driften

Alt, som kan gjøres, er gjort for at passasjerene ikke skal forstyrres av støy, risting eller sjøgang. Den nye Norröna-modellen, som er ca. åtte meter lang, var ikke mindre enn 15 ganger i prøvebassenget i Hamburg, hvor det oppnådde gode karakterer. Jo lavere karakterkvotient skipet får på en skala fra 1 til 10, desto bedre er skipet. Den nye nordatlantiske cruise-fergemodellen fikk 1,8 på karakterskalaene i Hamburg. Det er få cruiseskip som får så god karakter.

Passasjer- og godsskip

Den nye Norröna er bygget både som passasjer-og godsskip. Hun tar tre ganger så mange biler og tre ganger så mange trailere som den gamle Norröna. Skipet kan ta 1.482 passasjerer og det er plass til 800 biler. Hennes lastekapasitet er hele 3.250 tonn.

Den daglige driften

Besetningen er på max 118 personer, avhengig av hvor mange reisende det er ombord. Maskinrommet er vaktfritt og kan bemannes av fem personer, sammenlignet med 10 på den gamle Norröna. I alt kan 14 personer drifte skipet- tre på broen, fem i maskinrommet og seks på dekket. Det koster 93,9 millioner euro å bygge Norröna- det er ca. 700 millioner danske kroner.

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog

Ja, jeg vil motta regelmessige nyheter og spesialtilbud fra Smyril Line direkte i innboksen min.