Gjør reisen til Island enda mer opplevelsesrik

Å reise til Island er i seg selv en stor opplevelse fylt med fantastiske og allsidige naturopplevelser. Under oppholdet er det mulig å delta på en rekke forskjellige utflukter, alt fra hvalsafari, ridning på islandshester, slappe av i de berømte varme kildene, rafting, turer, til en rekke andre spennende og til tider utfordrende utflukter.   

Reisekonsulentene våre anbefaler hvalsafari, båttur på Jökulsárlón og et avslappende varmt bad i Myvatn Nature Baths eller Den Blå Lagune. 

Du kan velge å bestille utfluktene sammen med bestillingen din, eller du kan vente til det nærmer seg avreise. 

Original hvalsafari fra Húsavík

Opplev den originale Húsavík hvalsafari. Denne landsbyen er kjent som Europas hovedstad for hvalsafari.

Nyt den vakre naturen og dyrelivet fra dekket på en renovert fiskebåt i eik. Denne type båt blir bare brukt når vi seiler i nord. Deres effektive og stille motorer sikrer at vi er miljøvennlige. Båtene er spesielt utstyrt og oppfyller alle krav til hvalsafari.

 


Original hvalsafari fra Húsavík

Hvalsafari - båttur fra Reykjavik

Delta i en uforglemmelig reise til en verden av hvaler og sjøfugler. Dett er et eventyr på havet! Båten ligger i havnen i Reykjavík, herfra tar det bare 20 minutter i båt til vi er fremme på det naturlige habitat for hvalene. Felles observasjoner i området inkluderer vågehval, nise med hvit nese i tillegg til den populære pukkelhvalen.  

De majestetiske hvalene og spekkhoggerne følger noen ganger båten vår. Vi ser alltid en rekke fugler som havsule, lundefugl, lomvi, skarv, alle typer måker, krykkje, terner i tillegg til mange andre. Turen passerer flere øyer hvor man kan se kolonier av lundefuglreir. Det vil med andre ord være muligheter for å fotografere en hel del. Alle deltakere kan låne varme jakker og regnfrakker. 

For å sikre at hvalene ikke blir forstyrret av tilstedeværelsen vår, seiler vi på en konstant ikke-skiftende hastighet på vei til habitatet. Resultatet er at alle former for havets liv, fra pukkelhvalen til de minste niser, dukker opp på overflaten av vannet i nærheten av båten!


Hvalsafari - båttur fra Reykjavik

Blåtur - Svínafellsjökull isbretur

Denne turen tar dere til Svínafellsjökull isbretungen. Svínafellsjökull er et forbløffende utløp av isbreen Vatnajökull med en helt fantastisk utsikt. Dere vil gå gjennom et eventyrland av is-skulpturer og dype sprekker i isbreen. I begynnelsen av turen vil en erfaren guide lære dere å bruke utstyret, slikt som stegjern og isøkser ettersom slikt utstyr er nødvendig for denne turen. 


Blåtur - Svínafellsjökull isbretur

Jökulsárlón isbrelagune zodiac

For de som ønsker å oppleve de fantastiske isfjellene på en spennende måte, er dette definitivt et høydepunkt. Denne turen byr på massevis av variasjon, fra flytende tur uten motor tett ved isfjellene, til å seile mellom isfjellene i høy hastighet à la James Bond. Ved høyere hastighet vil dere se mer på denne turen enn dere vil se i amfibier-båten, og tillegg til at man kommer mye nærmere isfjellene. 

Vi anbefaler å bestille denne turen på forhånd da det er begrenset plass. 


Jökulsárlón isbrelagune zodiac

Den Blå Lagune

Å bade i Den Blå Lagune er en helt spesiell opplevelse med blått vann omgitt av lavafelt. Det geometriske vannet har en unik sammensetning av tre aktive ingredienser, nemlig silisiumdioksid, alger og mineraler. 

Den blå fargen kommer av silisiumdioksid og måten det reflekterer sollys. Temperaturen i vannet er 37-40 celsius grader året rundt. Den Blå Lagune er fra 0,8 til 1,2 m dyp de fleste steder. Det dypeste punktet er 1,6 meter. 

Vi anbefaler å forhåndsbestille inngangsbilletten til lagunen ettersom det ofte kan være fullbooket flere dager før. 


Den Blå Lagune

Isbrelagune – Amfibiebåttur

En båttur i isbrelagunen Jökulsárlón er en av Islands største høydepunkter. De enorme isfjellene som flyter i sjøen med sine underlige former samt de fantastiske fargevariasjonene av hvitt, blått og grått er uforglemmelige. Fra veien ser det allerede storslått ut, men med båten kommer du helt tett innpå isfjellene. Guiden forteller om isbreen, sjøen og isfjellene. Fortellingene kombinert med båtturen gjør utflukten mye mer interessant. Det er også en opplevelse å kjøre fra land og ut i sjøen med amfibiebåten. 

Amfibiekjøretøy kan både kjøre på land og seile i vann. 


Isbrelagune – Amfibiebåttur

Inn i isbreen

Du vil oppleve denne turen i et kjøretøy som er spesialfremstilt til turen. Vi utforsker isbreområdet, og når været er fint er utsikten helt fantastisk. 

Etter turen PÅ isbreen går turen INN i den, gjennom menneskeskapte tuneller. En erfaren guide vil føre dere gjennom isbreen samt fortelle mange interessante fakta om isbreene. 


Avgangssted 

Om sommeren: For dem som har booket transfer, er det Húsfell cafeteria. De som kjører 4x4 møtes ved Klaki Base Camp ved enden av Langjökull isbre, da de ikke har behov for transfer.
 
Om vinteren: Húsafell cafeteria.

Inn i isbreen

Isbrevandretur på Sólheimajökull

Sólheimajökull isbretunge strekker seg fra den store isbreen Mýrdalsjökull ned til de sortsandede slettene på den islandske sørkysten. De spektakulære omgivelsene er preget av robuste og majestetiske klippeformasjoner formet av isbreen.

Dette er en lett gåtur som utføres med snøkjettinger på gåturen oppe på isbreen, hvor et eventyrland av skulpturer, fjellrygger og dype sprekker venter på å bli oppdaget. I starten av turen underviser en erfaren isbreguide deg i hvordan du bruker utstyr som snøkjettinger og en isøks, som er nødvendige til denne turen.


Isbrevandretur på Sólheimajökull

Ingólfshöfði, utflukt i naturen – utflukt i høyvogn

Ingólfshöfði er en isolert odde mellom den sorte sandsletten og Atlanterhavet med tusenvis av sjøfugler, blant annet lundefuglen og storjoen. Denne historiske odden er oppkalt etter Islands første innbygger, Ingólfur Arnarson, som tilbragte sin første vinter på Island i året 874 e.Kr.

For å komme til Ingólfshöfða krysser vi 6 km vann, myr og sand i en høyvogn trukket av en traktor. Turen tar cirka 20-30 minutter hver vei. Vi tilbringer ca. 1½ time rundt om odden. Vi tar flere stopper for å høre om oddens historie (kun på engelsk). Det vil også være mulighet for noen fugleobservasjoner. Vandreturen omkring naturreservatet er cirka 2½ km lang. Det er en steil sandskråning i starten, men så blir det lettere å gå, da det meste av vandreturen er på flatt gressareal. Vi anbefaler ikke at folk deltar på denne turen med mindre de føler seg sikre på at de vil kunne fullføre gåturen.


Ingólfshöfði, utflukt i naturen – utflukt i høyvogn

Viking Sushi Båttur

Dette er en tur for å nyte naturen, se fugler og smake ferske jakobsmuslinger. Det unike eventyret foregår på bukten ved Breiðafjörður i det vestlige Island.

På veien ser vi utallige øyer, mange med merkelige former og interessante basaltformasjoner. Det er en masse fugler å se, som f.eks. lundefugler, ender, skarver, og hvis vi er veldig heldige, den hvithalede ørnen. Et høydepunkt er å fiske med en liten plog, hvor vi fanger og lager delikatesser fra havet med Jakobsmuslinger og kråkeboller. Dette er et fantastisk eventyr som kan anbefales til alle som reiser til Island.


Viking Sushi Båttur

Hvalsafari og havfiske – Båttur

På denne turen seiler du gjennom den vakre fjorden Eyjafjörður, hvor vi opplever hvalsafari og havfiske.

Guiden demonstrerer hvordan det foregår og forteller utførlig om hvalene. På disse turene ser vi ofte pukkelhvaler, vågehvaler og delfiner, og noen ganger ser vi også spekkhuggere. For å sikre at dyrene ikke forstyrres av tilstedeværelsen vår, seiler vi langsomt der hvalene oppholder seg. Som følge av dette ser vi ofte mange arter helt tett på båten vår. Underveis serverer vi kaffe og hjemmebakt kake.

Turen finnes også uten havfiske. 


Hvalsafari og havfiske – Båttur

Fjellsafari ATV

Fjellsafari er en fantastisk ATV-tur i nærheten av Reykjavík, kun 15 min. unna de fleste hoteller. Fjellsafarien er ideell for nybegynnere og for dem som ønsker å prøve noe nytt, og samtidig nyte utendørsaktiviteter. Kjøretøyene er lette å håndtere, selv om det er din første gang bak rattet i en ATV. Før hver tur gir vår guide drifts- og sikkerhetsinstruksjoner til ATV-kjøretøyet.

Turen starter ved base camp på en asfaltert vei som går langs den vakre sjøen Hafravatn, før den fortsetter opp en fjellvei til toppen av Hafrafell. Så snart du står der, kan du nyte den vakre utsikten over Reykjavík og de omkringliggende fjellene.


Fjellsafari ATV

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog