10 ideer til opplevelser på Island

Smyril Line seiler i fast helårsrute til Island. Vi tilbyr fergeseilas, pakkereiser og krysstokt til begge våre destinasjoner.

Vårt utvalg av kjør-selv-programmer og rutebeskrivelser er stort, og vi er sikre på at vi kan inspirere deg til å skreddersy akkurat den turen som passer til deg og kan innfri dine drømmer om en opplevelse til Island.

Vi tilbyr pakkereiser med fokus på kvalitet og storslåtte opplevelser til gode og konkurransedyktige priser.

Norröna legger til i Seyðisfjörður på Østisland – eller Austurland på islandsk hvor befolkningstettheten er lav og naturrikdommen stor. Her besøker du hyggelige små bygder, dramatiske kyststrekninger, smale fjorder, tallrike fossefall og betagende fjellområder.

Leter du etter en autentisk naturopplevelse på Island, men holder deg tilbake på grunn av den voksende turismen, spesielt omkring Reykjavík (The Golden Circle)? Vi eksperter på å finne de stedene i landet der turismen ikke har tatt overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturopplevelser der gjestfrie islendinger viser landet frem for deg med stolthet.

5 fordeler ved å seile med MS Norröna til Island

  • Våre reisekonsulenter er eksperter når det kommer til Island, og Smyril Line har solgt reiser til Island i 37 år. Derfor kan vi tilby kvalitetsreiser til fordelaktige priser og gi veiledning ut fra vår unike ekspertise.
  • Når du reiser med oss får du med din egen bil og nærmest ubegrenset bagasje.
  • Ombord på MS Norröna får du tid til avslapning, refleksjon og førsteklasses matopplevelser.
  • Du seiler forbi Færøyene hvor du har mulighet for å få en opplevelse av de uberørte øyene med på kjøpet på veien til eller hjem fra Island.
  • Du ankommer til Østisland som er lik med autentiske naturopplevelser.

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður er det første og siste du vil se av Island når du reiser med Smyril Line. Det er her MS Norröna legger til. Om sommeren tilbyr Seyðisfjörður en blomstrende kunstscene og det er flere caféer og restauranter i den lille bygden som er hjemstedet til et tradisjonelt fiskesamfunn med ca. 700 innbyggere.

 


Seyðisfjörður.

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss

Mývatn, Námaskarð & Dettifoss
Sjøen Mývatn er et av høydepunktene i det nordlige Island. Fuglelivet ved sjøen er rikt og fuglemuseet Sigurgeir’s Bird Museum er av høy grad besøket verdt. Mývatn Naturbad ligger øst for bygden Reykjahlíð hvor du kan nyte en avslappende dukkert i det varme naturlige vannet. 

Tips: Mývatn Naturbad blir ofte kaldt for «Mini Blue Lagoon». Ønsker du en autentisk badeopplevelse til en fornuftig pris anbefaler vi at du besøker Mývatn Naturbad hvor du ikke behøver å stå i kø.

Ved Námaskarð kan du oppleve naturens krefter på nærmeste hold. De kokende gjørmeformasjonene og gule svovelformasjonene er et uforglemmelig syn. Gå ikke glipp av vannfallet Dettifoss som kun ligger en halvtimes kjøretur fra Mývatn. Med en høyde på 44 meter og en bredde på omtrent 100 meter er Dettifoss Europas mest vannrike fossefall i Europa.


Mývatn, Námaskarð & Dettifoss.

Húsavík

Få innblikk i de imponerende og majestetiske hvalene i havet rundt Island med en tur til Húsavík. Her kan du besøke et hvalmuseum og dra på hvalsafari. Du får mulighet for å oppleve hvalene og de mange havfuglene på tett hold. På denne måten kan du besøke dyrelivet i dets naturlige miljø.

Hvis du tilbringer mer tid i Husavík, hvorfor ikke prøve de nye GeoSea habad? Det er en forfriskende opplevelse for kropp og sjel, mens du nyter naturen på en unik måte.
Goðafoss vannfallet er et av de mest spektakulære vannfallene på Island. Det ligger 30 minutters kjøretur øst for Akureyri og er verdt besøket


Húsavík.

Akureyri

Besøk Islands nest største by, Akureyri som ligger få kilometer sør for Polarsirkelen. I Akureyri finner du den høytliggende kirken som er oppført i ren art deco-stil i 1940 – tegnet av den islandske arkitekten Guðjon Samuelson. Med omtrent 17.000 innbyggere er byen naturligvis overskuelig. Det er kun en enkelt handlegate. Til gjengjeld er det mange sidegater hvor du finner de listige caféer og restauranter.


Akureyri.

Vestfjordene

Er du klar for et insidertips? Vestfjordene er én av Islands best bevarte hemmeligheter. Hver fjord er en verden for seg selv og hvert eneste fjell konkurrerer om oppmerksomheten din. Selv de minst bemerkelsesverdige delene av Vestfjorden gløder med naturlig skjønnhet og tigger om å bli utforsket. Vestfjordsregionen er hjemstedet for Látrabjarg – det vestligste punktet i Europa. Her kan du oppleve et rikt fugleliv.


Vestfjordene.

Golden Circle

Den Gylne Sirkel er Islands mest populære turistrute. Turen er på ca. 300 km og går fra hovedstaden Reykjavík til den sydlige delen av Island og tilbake. Det er tre hovedstopp på ruten: Þingvellir Nasjonalpark, vannfallet Gullfoss og det geometriske området Haukadalur som er mest kjent for geysirene Geysir og Strokkur.

Reykjavík er hovedstaden og den største byen i Island. Byen dekker 274 km2 og innbyggertallet er rundt 200.000. Det er mye å se og oppleve i Reykjavík. Vi vil spesielt fremheve Hallgrímskirkja, konserthuset Harpa og Laugardalslaug utendørsbasseng og spa.


Golden Circle.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar er en øygruppe av vulkansk opprinnelse sør for Island som består av 14 øyer hvor kun hovedøyen Heimaey er bebodd. Øyen teller rundt 4.000 innbyggere. Området er som det øvrige Island vulkansk aktivt. På 1900-tallet opplevde innbyggerne på øyen to store vulkanutbrudd. Det første var i 1963, hvor et 3½ år langt utbrudd dannet øyen Surtsey. Det andre utbruddet var i Eldfell på øyen Heimaey i 1973, som nødvendiggjorde en hurtig evakuering av de fleste av øyens innbyggere.
Opplev fugleliv og natur som ingen andre steder på Island. 

 


Vestmannaeyjar.

Vík

Landsbyen Vík er den sydligste landsbyen i Island som ligger på hovedringveien rundt 180 km fra Reykjavík, som tilsvarer to timers kjøretur. Island har flere vulkanske strender, men Reynisfjara Black Sand Beach er langt den beste og mest berømte på Island. Den er lett tilgjengelig fra hovedveien som går gjennom Vík í Mýrdal, og en gåtur på den svarte sandstranden er et must.


Vík.

Skaftafell National Park

Skaftafell Nasjonalpark ble etablert i 1967, men i 2008 ble den en del av den større nasjonalparken Vatnajökull. Tilsammen dekker de rundt 14.200 km2, noe som gjør området til Europas nest største nasjonalpark. Skaftafell Nasjonalpark ligger ved røttene av Islands største gletsjer, Vatnajökull, som har et areal på ca. 8.100 km2 og er på visse steder 1 km dyp. Vi anbefaler gåturen til fossen Svartifoss. Gåturen tar ca. 1 time.


Skaftafell National Park.

Jökulsárlón

Jökulsárlón er Islands mest berømte gletsjerlagune. Den finnes på den sydligste delen av Islands ringvei, bekvemt beliggende ca. midt mellom Skaftafell Nasjonalpark og Höfn. Jökulsárlón er fylt med smeltevann fra gletsjeren Breiðamerkurjökull som er den del av Europas største gletsjer, Vatnajökull.

Her kan du går en tur på Diamond Beach, eller prøve båtturen i gletsjerlagunen hvor du kan se isfjell på nært hold. Er du mer eventyrlysten kan du også prøve en av gletsjerturene.

 


Jökulsárlón.

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog

Ja, jeg vil motta regelmessige nyheter og spesialtilbud fra Smyril Line direkte i innboksen min.