Flere gode grunner til å reise til Island

Det finnes ikke mange steder i verden hvor landskapet er så storslått og varierende som på Island, hvor de tektoniske platene som bærer Nord-Amerika og Europa glir fra hverandre og naturen utfolder seg på en spektakulær måte. Opplev dampende geysirer, varme kilder, boblende svovel, brusende fossefall, ulmende vulkaner, månelandskaper av lava, flytende isfjell, kalvende breer og små, maleriske landsbyer.

Dra på en seiltur i Jökulsarlons islagune, et arktisk landskap i særklasse – et av Islands største vidundere. Besøk Islands månelandskaper hvor NASA tidligere utdannet sine astronauter. Området er preget av lavakolonner som kan sees overalt. Opplev Islands utrolige fossefall, blant annet Dettifoss, som er Europas vannrikeste vannfall. Se hvordan Skógafoss skaper fantastiske regnbuer, prøv å gå bak gardinen i Sejlandsfoss vannfallet og opplev det mest kjente av dem alle: Gullfoss.

Island er kjent for sine 170 varme kilder som har oppstått fordi jordskorpen over dens smeltende kjerne er tynnere der enn i Europa og Nord-Amerika. Det betyr at du vil kunne nyte mange muligheter for utendørs bading i det behagelige varme vannet som holder 38 grader. Du har kanskje lyst til å vandre langs kraterkanten av vulkanen Krafla, eller i det nordvestlige høyland, hvor du kan observere gamle landbrukstradisjoner når ullen til sauen blir fjernet om sommeren.

Søker du en spesiell utfordring er en utflukt på Vatnajökull, Europas største isbre, en fin mulighet. Videre kan vi anbefale å på riverrafting eller å kjøre snøscooter. Det er også mulighet for hvalsafari eller ridning på Islands berømte hester.

Island byr også på et nytt, nordisk kjøkken hvor lokalbefolkningen vet hvordan man bruker råvarene som fanges i det uberørte hav eller vokser i den vulkanske jorden. Frisk fisk og mørt islandsk lam er signaturretter.

Vi tilbyr både fergeseilas og pakkereiser til Island. Opplevelsesreisene som vi tilbyr på Island er basert på kjøring rundt om på øya, mellom 1400 og 3900 kilometer. Naturopplevelsene står i kø langs ruten rundt på Island. Vårt utvalg av kjør-selv-produkter og rutebeskrivelser er stort og vi er overbeviste om at vi kan inspirere deg til å skreddersy nettopp den turen som kan innfri dine drømmer om en opplevelsesrik reise til Island. Når du velger kjør-selv-ferie begynner din ferie det øyeblikket du har pakket bilen og kjører mot Hirtshals. Når MS Norröna krysser Nord-Atlanteren følger den vikingenes opprinnelige seilrute forbi Shetlandsøyene og videre til Færøyene, for så å ene opp på Island.

Hvordan kjører man på Island

Hvordan kjører man på Island

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog

Ja, jeg vil motta regelmessige nyheter og spesialtilbud fra Smyril Line direkte i innboksen min.