Opplev høylandet i egen 4x4

Opplev din 4x4 i sitt rette element. Denne ruten går til noen av de mest spennende stedene i høylandet. Ruten gjennomføres best i en 4x4-bil, og ikke i en av de små typene. Denne reisen kan gjennomføres fra begynnelsen av juli til slutten av august.

Å kjøre gjennom det islandske høylandet er et eventyr på naturens egne vilkår: vilt, ukuelig og uforutsigbart. Smale grusveier, ingen broer og begrenset med moderne komfort. Du opplever aldri kø i trafikken, og hvis du kommer til en elv er det to muligheter; å krysse den eller å snu. Hvis du bare har benyttet din 4x4 på hjemlige landeveier, har Island virkelig et terreng som gir deg muligheten til å oppleve hvor mye bilen kan gi deg.

Om vinteren er høylandet ufarbart. Det er kun om sommeren at høylandet er tilgjengelig med 4x4. Hvis du har en 4x4 som du vanligvis bruker til bykjøring, er det kanskje på tide å prøve bilen i dens rette element? Kjør ut i det ukjente og nyt overraskelsene. Slipp din indre eventyrer løs, dra av sted gjennom det islandske høylandet og få en opplevelse på naturens premisser. Lag mat på gassbluss under åpen himmel. Vi gir deg ruteprogrammet og gode råd med på veien.

Ruteeksempler

  • 1 uke

    En kort men veldig omfattende tur, som innebærer en del kjøring, i alt cirka 1450-1600 kilometer. Ruten går til de mest spennende stedene i høylandet og inkludere også Islands villmark. Det er nødvendig å gjennomføre denne ruten i en 4x4 bil, og ikke en av de minste i klassen. Denne reisen er tilgjengelig fra begynnelsen av juli til midten av august.

    Se rutebeskrivelser
  • 2 uker

    Høylandet er det mest ubebodde og ubeboelige området på Island, ettersom vintrene er veldig harde der. Det er nesten umulig å kjøre der om vinteren, og selv om sommeren kan man kun ta seg fram med en god 4x4 bik. Det er en del breelver som renner ned fra fjellene, og disse skal du kjøre igjennom ettersom det ikke alltid finnes broer. Vi vil gi deg nødvendige instruksjoner, men du må alltid være forsiktig og bruke sunn fornuft. Når det er sagt er opplevelsene på denne turen helt enestående! Villmarken og variasjonene i høylandet er uten begrensninger, og dersom du har lurt på om det fremdeles finnes uberørt natur på jorden, så vil du finne svaret her. Denne reisen er tilgjengelig fra begynnelsen av juli til midten av august.

    Se rutebeskrivelser

Reiseplan

Når du bestiller en rundreise får du en detaljert reiseplan for reisen, adressen på den reserverte boligen, anvisninger om hvordan du kommer deg der, og vouchere for alle bookede tjenester slik som innkvartering og utflukter.

 

Særlig behov

Har du særlig behov bes du meddele dette ved bestilling av reisen din. 

 

Kjøring på Island

Kjøring på Island kan være helt annerledes enn hva du er vant til. Vi anbefaler at du kontrollerer safetravel.is, hvor du finner beskrivelser av hva du kan forvente, og retningslinjer for hvordan du håndterer forskjellige situasjoner som måtte oppstå.

 

Høylandskjøring på MC

Det er viktig å ha et vanntett og stødig bagasjesystem, et godt kjede og nye dekk. Især i det indre høylandet er det best å bruke dekk med en grov enduroprofil. Det finnes historier om folk som brukte opp et par dekk på 1800 km fordi grusen er skarp og ødeleggende. Det er veldig smart å ta med et verktøy til måling av lufttrykket i dekkene, lappesett og en ekstra tank med drivstoff, især hvis du også bruker brennstoff til matlagning. Vær smart når du pakker: lokk kan lett ristes av kassene hvis de ikke er bundet ordentlig fast.

Alt i alt, hvis du forbereder deg godt på forhånd og tar med deg en stor motorsykkel, så blir det et vidunderlig eventyr.

Det er mulig å kjøre høylansruter som Sprengisandur, bak fjellene og på ruten til Askja, hvis du har en god 4x4 enduromotorsykkel (ikke tursykkel), og hvis du kjører veldig forsiktig. For tursykler anbefaler vi å bli på hovedveien og ikke kjøre gjennom høylandet med den mulige unntagelse av ruten til Kjölur. 
 

Kjettinger

Vi anbefaler å ta med kjettinger i perioder utenom juni, juli og august.

 

Faste ruter

Rutene på Island er faste. I tilfelle av fult booket overnatting i høysesongen (juni, juli og august) kan reisende forvente små endringer i reiseplanen.

Island veikart

Ved bestilling av en pakkereise til Island, sender vi et veikart over Island når reisens fulle beløp er betalt.

Island veikart

Utflukter på Island

Å reise til Island er i seg selv en stor opplevelse fylt med fantastiske og allsidige naturopplevelser. Under oppholdet er det mulig å delta på en rekke forskjellige utflukter.

Les mer
Utflukter på Island

10 ideer til opplevelser på Island

Leter du etter en autentisk naturopplevelse på Island, men holder deg tilbake på grunn av den voksende turismen, spesielt omkring Reykjavík (The Golden Circle)? Vi eksperter på å finne de stedene i landet der turismen ikke har tatt overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturopplevelser der gjestfrie islendinger viser landet frem for deg med stolthet.

10 ideer til opplevelser på Island
10 ideer til opplevelser på Island

Hvordan kjører man på Island

Hvordan kjører man på Island

Bli inspirert

Ønsker du å jevnlig motta informasjon om gode tilbud, er det lett! Du melder deg ganske enkelt på vårt nyhetsbrev, og får en e-mail når vi har spesielt gode tilbud og nyheter. 

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog