En eller to uker rundt Island

Dette er en meget allsidig tur som presenterer nesten hele Island uten at du behøver å stresse for mye. Den inkluderer alle Islands høydepunkter bortsett fra det sentrale høylandet og Vestfjordene. Turen er velegnet for reisende som vil ha god tid til å se så mye av Island som mulig. 

Dette er en intensiv tur rundt Island hvor dagene vekselsvis inneholder mer og mindre kjøring så det er rom til å hvile seg også. Du kommer til de viktigste stedene i landet inkl. Vestfjordene og Snäfellsnes halvøyen.

Periode Varighet Priser fra
Vår & Høst
03.04-17.04, 25.09-16.10.2021
14 dagers reise lør.-lør.
(8 netters opphold)
7300 DKK p/p
Lugar uten vindu
7300 DKK p/p
Vår & Høst
03.04-10.04, 25.09-09.10.2021
21 dagers reise lør.-lør.
(15 netters opphold)
11325 DKK p/p
Lugar uten vindu
11325 DKK p/p
Sommer
01.05-22.05, 28.08-11.09.2021
14 dagers reise lør.-lør.
(8 netters opphold)
9540 DKK p/p
Lugar uten vindu
9540 DKK p/p
Sommer
01.05-15.05, 28.08-04.09.2021
21 dagers reise lør.-lør.
(15 netters opphold)
14810 DKK p/p
Lugar uten vindu
14810 DKK p/p
Sommer
08.06-10.08.2021
14 dagers reise tir.-lør.
(7 netters opphold)
10930 DKK p/p
Lugar uten vindu
10930 DKK p/p
Sommer
08.06-03.08.2021
21 dagers reise tir.-lør.
(14 netters opphold)
16845 DKK p/p
Lugar uten vindu
16845 DKK p/p
Vis mer Lukk
 • Prisen inkluderer
  • Pris pr. person, når 2 reiser sammen
  • Seilas Danmark-Island-Danmark
  • 2 pers. lugar uten vindu
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Dobbeltrom på Island
  • Frokost på overnattingsstedene
  • Ruteprogram dag for dag på Island
  • Veikart over Island 
 • Tilleggsmuligheter
  • Forhåndsbestill måltidene dine ombord, se mer her.
  • Mini bar i lugar med vindu, se mer her.
Ring og bestill +45 9655 8500 eller send en e-post til booking@smyrilline.dk Bestill reisen

Smyril Line tilbyr attraktive betalingsbetingelser: 25% av reisens pris betales ved bestilling. De resterende 75% av reisens pris betales 32 dager før avreise. Benytt deg av våre attraktive betalingsbetingelser og book den ønskede lugartypen og avreisedato i god tid.

 

Islands Høydepunkter

 • 2 uker inkl. Vestfjordene

  Denne reisen går Island rundt, inkludert Vestfjordene. Dager med mye kjøring etterfølges av dager med mindre kjøring, slik at det er mulig å hvile innimellom. Programmet er veldig intensivt og inkluderer så klart Islands hovedattraksjoner (Skaftafell, Geysir, Gullfoss, Thingvellir, halvøyen Snæfellsnes, Akureyri, Mývatn, Dettifoss) i tillegg til noen av de mindre kjente stedene (vestfjordene, Pjórsárdalur).

Pakkereiser, 2 uker inkl. Vestfjordene
 • Netter13, 14, 15 or 16
 • OvernattingstypeHoteller og gjestehus
 • Periode Vår til høst 28.03.20 - 10.10.20
rute06
 • Dag 1

  Etter å ha gått i land fra Norröna, kan du kjøre fra Seydisfjordur til Egilsstadir, og gjøre korte stopp ved fossefallene på veien. Etter en rundtur i Egilsstadir, fortsetter du mot sør, over fjellovergangen Breiddalsheidi, til området ved østfjordene. I Breiddalur kan du møte barn som selger vakre, fargerike steiner de har funnet i fjellene. Alternativt kan du kjøre langs med østfjordene og stikke innom det berømte Petras Steinmusem. Kjør videre langs fjorden til Berufjördur (hvor du finner nydelige fossefall) og til byen Djúpivogur hvor du overnatter (370 km).

 • Dag 2

  Først kjører du forbi fjordene Hamarsfjördur og Álflafjördur til Hvalne, hvor veien snor seg ved berget. (???) Deretter fortsetter du til byen Höfn og etter et stopp her, kjører du mot sør til foten av Vatnajökull, Europas største isbre. Her er det ofte anledning til å se istunger som løsriver seg fra selve iskappen. Om ettermiddagen passerer du ett av høydepunktene på turen - isbrelagunen Jökulsárlón, hvor store isfjell flyter rundt. Der kan du dra på båttur i lagunen. Det tar 45 minutter, og bringer deg tett på selve isbreen, hvor du får muligheten til å ta fantastiske bilder av de vakre isfjellene. Deretter skal du ta deg tid til å besøke Skaftafell Nasjonalpark og gå en tur opp til Svartifossen, som er omgitt av vakre basaltsøyler, innen du fortsetter til ditt overnattingssted i området omkring Skaftafell. (230–250 km).

 • Dag 3

  Om morgenen kjører du, via Skeidarásandurs slettene, til det lille kappell i Núpsstadur, som ble bygget på 1600-tallet. Deretter kan du stoppe ved Dverghamrar med sine interssante basaltsøjler, som byr deg på en kort gåtur. Derfra fortsetter du via byen Kirkjubæjarklaustur og over Mýrdalssandur til byen Vik. Her finnes et fabrikkutsalg, hvor du kan kjøpe ull, sokker og souvenirer til gode priser. er findes et fabriksudsalg, hvor du kan købe uld, sokker og souvenirs til en god pris. Vi kan anbefale en tur til byens fine, svarte strand.

  Like ved er det mulighet for å kjøre opp til fjellet Dyrhólaey for å se lundefugler (mulig etter 25. juni, før dette er det stengt for å beskytte miljøet, og fram til midten av august da fuglene reiser). Det er en ganske åpen og bratt vei, men utsikten er verdt det. Det er lundefugler overalt, og hvis været er bra kan du også være heldig å få øye på isbreen Mýrdalsjökull. Videre skal du besøke Skógar Folkemuseum, hvor gamle redskaper og håndverk er utstilt. Det er også en gammel, original torv gård der du kan se hvordan menneskene levte i slutten av 1800-tallet og i begynnelsen av 1900-tallet. I den samme lille byen kan du besøke Skógafossen (60 m høy) før du fortsetter til Seljalandsfossen. Dette er et veldig spesielt fossefall, som du kan gå bakom - hvis du ikke har noe i mot å bli våt. Til sist sjekker du inn på ditt hotell, på Sør-Island, hvor du skal være i to dager. NETTER? (230–250 km).

 • Dag 4

  I dag skal du utforske den nydelige byen ved Pjórsardalur. Denne dalen var engang ett flott landbruksområde, fram til det ble ødelagt av et utbrudd fra Hekla i 1104. Dersom været er bra, kan du kanskje få se den beryktede vulkanen. Du kan også besøke de utgravde ruinene av gårdsbruket/LANDBRUKET? Stöng, og også en rekonstrukjson like ved (ingen inngang). Her er også tvillingfossene (???) Hjálp og Hálfoss, Islands tredje høyeste, og du må heller ikke glemme det lille, sjarmerende området Gjáin. Du kan også kjøre forbi Búrfell Power Plant før du kjører tilbake til hotellet (200–220 km).

 • Dag 5

  I dag besøker du noen av Islands høydepunkter. Først kjører du til fossefallet Gullfoss, som mange mener er det vakreste på Island. Det faller i to SEKSJONER/AVSNITT? ned i en dyp kløft. Det første fallet er 20 meter høyt, det neste er 11 meter høyt. Herfra kører du til Geysir, området med de varme SPRUTENDE kildene. Her er der mange kokende, boblende og SPRUTENDE kilder. Den mest berømte er Stokkur, som sender til vers høye søyler av kokende vann ca. hvert femte minutt. Etter dette fortsetter du til byen Laugarvatn og over bjergvejen til Thingvellir Nasjonalpark. Her ble det gamle parlamentet grunnlagt i 930. Dette området er også interessant geologisk sett, ettersom det ligger midt oppå den midtatlantiske rygg, hvor kontinentplatene til Euopa og Amerika deles. Derfor er det mange store sprekker i bakken i dette området. Etter en tur i dette vakre området, kjører du til Reykjavik for neste overnatting.

 • Dag 6

  Du bruker det meste av denne dagen til å utforske hovedstaden Reykjavik, og kanskje ta turen innom Den Blå Lagune. Om ettermiddagen kjører du fra Reykjavik, rundt den pittoreske fjorden Hvalfjördur. Der er det noen vakre utsiktsposter ut over fjorden, og det er mulig å stoppe ved de små fossefallene, i tillegg til en liten kirke. Deretter fortsetter du mot nord for å utforske det nydelige landskapet ved Borgarfjördur.

  Du starter med å besøke Islands største SPRUTEDE kilde, Deildartunguhver, som forsyner menneskene i området med varme og varmt vann så langt som 60 km vekkk fra kilden. (!!!) Derfra kjører du til byen Reykholt, der 1200-tallets historiker, Snorri Sturluson bodde. (!!!!) Det er mulighet for å se hans private miniatyr basseng, og dersom du er interessert i historie, kan du besøke Snorri Museet. Ditt neste mål er fossefallene Hraunfossar, en rekke, små fossefall som strømmer ut av lavaen, et merkverdig og enestående syn. Like ved finner du Húsafeld, hvor du kan besøke deres herlige basseng, og hvis du har lyst, er det mange som tilbyr ridetur på Islandshester. Du overnatter i Borgarfjordur. (250–300 km).

 • Dag 7

  I dag venter en lang kjøretur, for du skal rundt halvøyen Snæfellsnes. Kjør mot vest via Borgarnes, langs sydkysten av halvøyen, til du ankommer fuglefjellet Arnarstapi. En gåtur her anbefales på det sterkeste, her er også mange vakre basaltformasjoner og mange HEKKENDE fugler, som f.eks. RIDER og TERNER. På spissen av halvøyen er det mange herlige steder å stoppe. Blandt annet kan fuglefjellet Púfubjarg anbefales (kort gåtur fra hovedveien) og stranden ved Djúpalónssandur, hvor du må gå en klippefylt sti for å komme til den svarte sanden. Kanskje får du også et glimt av isbreen Snæfellsiokull, som også er en gammel vulkan. Du kan også se de mange lavaslettene som omgir fjellet. Herfra kjører du videre langs nordsiden av halvøyen, gjennom mange små fiskeribyer, som for eksempel Ólafsvik og Grundarfjördur, og kanskje Stykkishólmur (10 km retur). Til slutt kan du velge mellom to forskellige ruter tilbake til hotellet. (400 km)

 • Dag 8

  En lang dag, hvor du kjører mot nord-vest (???). Du kjører nordover over den vakre fjellovergangen Brattabrekka til byen Búdardalur, og derfra langs sydkysten av vestfjordsområdet. Det er et område med MANGFOLDIG? natur og det er nydelig utsikt til Breidafjordur og til de imponerende fjellene på den andre siden. Noen ganger kan man være heldig å se seler langs kysten. Det er anledning til å stoppe ved Vatnsfjördur, like ved Flókalundur og gå en kort tur inn i naturreservatet. Når du har passert Flókalundur vender du mot nord og kjører over en høy fjellovergang, som tar deg til dagens høydepunkt, fossefallet Dyniandi. Dette er faktisk en samling av fem fossefall i ett, som du bør GI DEG TIL Å utforske. Det er mulig å klatre hele veien for å komme tett på fossefallene. Til sist kjører du via byen Pingevri til Ísafjördur, som er din base de neste to nettene (420 km).

 • Dag 9

  I dag er det tid for avslapping, mens du nyter utsikten av den sjarmerende byen Ísafjördur. Der er det noen nydelige, gamle hus og et interessant museum. Vi kan også anbefale deg å kjøre til den nærliggende byen, Bólungarvík, hvor et gammelt fiskerhus har blitt gjort om til et lite, interessant museum. Det er kanskje også mulighet for å dra på en liten båttur på fjorden Ísafjardardjúp (50 km).

 • Dag 10

  I dag skifter du hovedkvarter igen, mens du kjører langs Ísafjardardjúp, et av de minst befolkede områdene, sett bort ifra høylandet. Landskapet er imponerende, med de svingete veiene langs med den VEKSLENDE fjorden. Tidligere var det en del landbruk i dette området, men avstandene her er store og i dag er ikke landet flatt nok, noe som gjør landbruk UGUNSTIG. Så i dag er der ikke flere landbruk i området, og det er nærmest ubebodd. Etter å ha kjørt rundt langs med fjordene, kjører du over Steingrimsfjardarheides HØYSLETTE til byen Hólmavík. Det er en liten, vennlig/INNBYDENDE fiskerby, hvor du kan handle litt og fylle opp bilen. Videre kjører du mot syd langs Strandir kysten, et område med en del landbruk. Dette området er også kjent for kendt for den store mængde af drivtømmer, der findes langs kysten. Til sidst kører du til Hrútafjördur området, hvor du overnatter, ellers overnattes der tæt ved Blönduós (350–370 km).

 • Dag 11

  Først fortsetter du til Skagafjördur området, som er berømt for oppdrett av Islandshester. Her er det mulig å besøke Glaumbær Torvegårds Museum. Dette huset var bebodd fram til 1939 og gir deg et godt inntrykk av hvordan folk levde på Island fra sent på 1800-tallet til begynnelsen av 1900-tallet. Videre kjører du over Öxnadalsheidi til fjorden Eyjafjördur og mot Akureyri, som er den viktigste byen på Nord-Island, hvor du kan nyte både shopping og sightseeing. Der er det også en flott botanisk hage, som vi anbefaler at du besøker. Siste stopp er Godafossen, Gudenes Fossefall, et av islands VAKRESTE fossefall. Du avslutter dagen ved innsjøen Mývatn, hvor du også finner din neste base (330–350 km).

 • Dag 12

  En hel dag med sightseeing ved innsjøen Mývatn venter deg. Vi anbefaler deg å besøke pseudo-kraterne ved Skútustadir, lavalabyrinten ved Dimmuborgir, hvor de mange morsomme lavaformasjonene gir ly for en hel del vegetasjon, vulkanen Hverfjall (som du kan bestige hvis du har lyst), de imponerende fumarolene ved Námaskard og Leirhniúkur, hvor kokende MUDDERKILDER, fargerike svovelformasjoner og huler med naturlig varmt vann, gir deg en helt utrolig opplevelse. Du overnatter igjen i Mývatn området (50–100 km).

 • Dag 13

  I dag kjører du nord langs halvøyen Tjörnes. Ditt første stopp er i fiskerbyen Húsavík, hvor du har mulighet til å dra på hvalsafari med båt. Du kan også besøke en sjarmerende kirke. Derfra fortsetter du mot nord, langs med halvøyen, og kjører til Ásbyrgi, en hestesko formet kløft, hvor en lille skog står i le takket være de 100 m høye klippeveggene. En kort gåtur anbefales. Et annet høydepunkt i dag er Dettifoss, som er Europas kraftigste fossefall. Du kan gå ned langs den kippefyldte stien, helt til du kommer tett på fossefallet og virkelig kan nyte det. Deretter kjører du tilbake til Mývatn, for enda en overnatting i området (280–300 km).

 • Dag 14

  Om morgenen kjører du mot øst igjennom Grímsstadir og over Mödrudalsheidi høyslette. Dersom været er bra, har du mulighet til å nyte utsikten til de vakre fjellene underveis. Du fortsetter så igjennom dalen Jökuldalur til byen Egilsstadir, den vigtigste byen i øst. Om ettermiddagen foreslår vi at du besøker Borgarfjördur Eystri, en sjarmerende fiskerby, eller tar en tur rundt innsjøen Lögurinn, og en kort tur innom fossefallet Hengifoss.

 • Dag 15

  Om morgenen kjører du de resterende 30 km tilbage til Seydisfjördur, for at ta fergen.

   

  Note: Vi forbeholder oss retten til å endre denne rutebeskrivelsen.

Book Explorer Plus Pakken

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog