En eller to uker rundt Island

Dette er en meget allsidig tur som presenterer nesten hele Island uten at du behøver å stresse for mye. Den inkluderer alle Islands høydepunkter bortsett fra det sentrale høylandet og Vestfjordene. Turen er velegnet for reisende som vil ha god tid til å se så mye av Island som mulig. 

Dette er en intensiv tur rundt Island hvor dagene vekselsvis inneholder mer og mindre kjøring så det er rom til å hvile seg også. Du kommer til de viktigste stedene i landet inkl. Vestfjordene og Snäfellsnes halvøyen.

Periode Varighet Priser fra
Vår & Høst
03.04-17.04, 25.09-16.10.2021
14 dagers reise lør.-lør.
(8 netters opphold)
7300 DKK p/p
Lugar uten vindu
7300 DKK p/p
Vår & Høst
03.04-10.04, 25.09-09.10.2021
21 dagers reise lør.-lør.
(15 netters opphold)
11325 DKK p/p
Lugar uten vindu
11325 DKK p/p
Sommer
01.05-22.05, 28.08-11.09.2021
14 dagers reise lør.-lør.
(8 netters opphold)
9540 DKK p/p
Lugar uten vindu
9540 DKK p/p
Sommer
01.05-15.05, 28.08-04.09.2021
21 dagers reise lør.-lør.
(15 netters opphold)
14810 DKK p/p
Lugar uten vindu
14810 DKK p/p
Sommer
08.06-10.08.2021
14 dagers reise tir.-lør.
(7 netters opphold)
10930 DKK p/p
Lugar uten vindu
10930 DKK p/p
Sommer
08.06-03.08.2021
21 dagers reise tir.-lør.
(14 netters opphold)
16845 DKK p/p
Lugar uten vindu
16845 DKK p/p
Vis mer Lukk
 • Prisen inkluderer
  • Pris pr. person, når 2 reiser sammen
  • Seilas Danmark-Island-Danmark
  • 2 pers. lugar uten vindu
  • Egen bil <1,9m H & 5m L
  • Dobbeltrom på Island
  • Frokost på overnattingsstedene
  • Ruteprogram dag for dag på Island
  • Veikart over Island 
 • Tilleggsmuligheter
  • Forhåndsbestill måltidene dine ombord, se mer her.
  • Mini bar i lugar med vindu, se mer her.
Ring og bestill +45 9655 8500 eller send en e-post til booking@smyrilline.dk Bestill reisen

Smyril Line tilbyr attraktive betalingsbetingelser: 25% av reisens pris betales ved bestilling. De resterende 75% av reisens pris betales 32 dager før avreise. Benytt deg av våre attraktive betalingsbetingelser og book den ønskede lugartypen og avreisedato i god tid.

 

Islands Høydepunkter

 • 1 uke

  Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer 1450-1600 kilometer. Ca. 90% av strekningen er asfaltert vei, og resten er lett fremkommelige grusveier. På denne reisen vil du besøke noen av de mest spektakulære stedene på Island - mest av Island på kort tid!

Pakkereiser, 1 uke
 • Netter6, 7, 8 or 9
 • OvernattingstypeHoteller og gjestehus
 • Periode Vår til høst 28.03.20 - 17.10.20
rute01
 • Dag 1

  Du ankommer Seydisfjördur med MS Norröna. Allerede i løpet av de 30 første kilometerne vil du få se tre små, nydelige fossefall. Etter et besøk i landsbyen Egilsstadir, kjører du videre til dalen Breiddalur, hvor noen av barna til bønder i området selger vakre, fargerike steiner fra fjellene. Alternativt kan du kjøre langs østfjordene og stikke innom Petras Steinmuseum. Etter å ha kjørt langs langstrakte fjorder, svingete veier og over en liten fjellovergang, kan du nyte storslagen og vakker utsikt over isbreen Vatnajökull. Overnatting finner du i Höfn-området.

 • Dag 2

  Ett av dagens høydepunkter er den fantastiske isbrelagunen Jôkulsárlón. I lagunen driver store og utrolige isfjell ut fra breen. Vi anbefaler å ta en båttur på lagunen, i de spesialbygde båtene. Bruk deretter tid til å besøke Skaftafell Nasjonalpark og gå ned til Svartifossen (1,5 timers tur totalt), før du fortsetter langs sydkysten. Kryss Skeidarársandur, en slette av svart sand ved foten av en isbre. Her har du mulighet til å stoppe ved det lille kapellet i Núpsstadur og senere ved basaltsøylene ved Dverghamrar. Etter dette passerer du byen Kirkjubæjarklaustru og krysser Mýrdalssandurs svarte sletter, til du kommer til byen Vík. Like ved er det muligheter for å kjøre opp til Dyrhólaey fjellet for å se lundefugler (etter 25. juni). Natten tilbringer du i området.

 • Dag 3

  Start med å besøke Skógar Folkemuseum og det vakre, 60 meter høye fossefallet Skógafos, før du kjører videre langs sydkysten. Vi foreslår også å se Seljalandsfoss, et vakkert og spesielt fossefall du kan gå inn bak - en opplevelse du ikke bør gå glipp av! I dag skal du også besøke ett av Islands høydepunkter - Gullfossen, som sies å være Islands vakreste fossefall. Besøk også Geysir-området med de varme, sprutende kildene, hvor blant annet berømte Stokkur ligger. Deretter kjører du til Thingvellir Nasjonalpark, et vakkert og historisk område, hvor Islands parlament har sin opprinnelse. I natt overnatter du i Selfoss.

 • Dag 4

  Utforsk Reykjavik allerede fra morgenen av. Reykjavik er en by hvor både en hovedstads fordeler og en landsbys sjarm er kombinert! Hvis du har lyst, kan du om ettermiddagen ta turen til Den Blå Lagune for å svømme i det varme og mineralrike vannet. Til slutt går turen til Borgarfjördur for å overnatte.

 • Dag 5

  I dag er det mulighet for å besøke det flotte fossefallet Hraunfossar, som springer ut fra lavaen, og Islands største varme kilde, Deildartunghver. Etter dette fortsetter du mot nord, forbi Grábrók-krateret, som du kan bestige for å nyte en nydelig utsikt over området. Fortsett på veien igjennom Holtavörduheidi som tar deg til Húnavatnssýsla. Dette område har flere landbruk, og området Skagafjördur er særlig kjent for oppdrett av Islandshester. Her er det mulighet for å besøke Glaumbær Torvgårds Museum. Fortsett så over den imponerende fjellovergangen Öxnadalsheidi (550 m) til Akureyri – den viktigste byen på Nord-Island (290-390 km). Du overnatter i eller i nærheten av Akureyri.

 • Dag 6

  Kjør innom Godafossen på vei til innsjøen Mývatn, hvor du tilbringer resten av dagen. I Mývatn finner du blandt annet pseudokraterne Skútustadir og Dimmuborgir, en vakker lava-labyrint med spesielle formasjoner av lava og hvor det også er mye vegetasjon. En gåtur her anbefales sterkt! Et annet sted verdt å besøke er Námaskards fumaroler, med sine kokende grå, leire-aktige dammer og gule svovelgroper, som resulterer i et uforglemmelig syn og en uforglemmelig lukt! Du kan også bestige Mount Hverfjall eller besøke fenomenene Griótagjá og Stóragiá - kløfter fylt med varmt vann. Natten tilbringer du i Mývatn-området (250-300 km).

 • Dag 7

  I dag kjører du langs halvøyen Tjörnes og tar ditt første stopp ved fiskerihavnen i Húsavik, hvor du kan nyte den pittoreske havnen eller dra på hvalsafari. Videre fortsetter du til den hesteskoformede dalen, hvor du kan gå en kort tur igjennom en liten, herlig skog. Deretter kjører du igjennom dalen ved Jökulsárgljúfur Nasjonalpark. Du kan besøke Hafragilsfossen, og må virkelig ikke gå glipp av Dettifoss (44 m), Islands kraftigste fossefall. Etter å ha gått den steinete stien til fossefallet, fortsetter du østover, over vidda Mödrudalsheidi. Til slutt kjører du igjennom Jökuldalur til Egilsstadir, den viktigste byen på Øst-Island. Her overnatter du (280-300 km).

 • Dag 8

  Om morgenen kjører du de 30 resterende kilometerne tilbake til Seydisfjördur, for å ta fergen.

Book Explorer Plus Pakken

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog