Opphold i feriehus

Hvis du gjerne vil ha ro og fred i inspirerende omgivelser med familie og venner, er en feriehusferie det riktige for deg. Feriehusene på Island er nesten alle privateide og derfor også individuelt innredet  så dere får en autentisk ferieopplevelse. 

Du kan velge en oppholdslengde på en eller to uker på Island. Velger du å reise i en uke vil oppholdet være i det nordlige Island. Velger du et opphold på to uker kommer du rundt hele øyen. Våre ruteprogrammer gir dere forslag til hva som er verdt å se og oppleve i de forskjellige områder. I feriehuset er det mulighet for kos over felles matlaging og avslapning etter dagens opplevelser.

Praktisk omkring ferieboligene
Alle feriehusene er privateide, møblert individuelt og utstyrt med stue, soverom, spiseplass, kjøkken samt bad og toalett. Kjøkkenet har kjøleskap og servise til det antall bookede personer. Vær oppmerksom på at du skal etterlate feriehuset rengjort og innflytningsklart til neste kunde. 

Det er mye å se i de forskjellige regionene på Island. 

Vi har ruteprogrammer til en eller to uker på Island. Vennligst se rutebeskrivelsen nedenfor. 

Vi har utarbeidet ruteprogram langs hele ruten og dere vil kunne oppleve svovellandskaper og brusende store fosser, ulmende vulkaner, lavalandskaper, geysirer og isbreer og små hyggelige landsbyer. Island er kanskje mest kjent for sine vulkaner og de 170 varmekildene som har oppstått i forbindelse med at jordens skorpe mot klodens indre er tynnere enn i Europa og Amerika og det er mange muligheter for et utendørs bad i 38 graders varmt vann, nesten hver landsby byr på sin egen ”pool”. Dere kan lese ruteprogrammer nederst på denne side.

Rutebeskrivelse

  • 1 uke

    Denne turen er tilrettelagt slik at du ikke trenger å kjøre så langt hver dag, og har tid og frihet til å dra avsted på daglige turer. Underveis overnatter du seks netter på samme sted, enten i et feriehus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Den siste natten overnatter du i Egilsstadir-området.

    Se rutebeskrivelser
  • 2 uker

    Denne feriehus-turen begynner med tre netter i nord, og fortsetter med klokka rundt øyen.

    Se rutebeskrivelser

Reiseplan

Når du bestiller en rundreise får du en detaljert reiseplan for reisen, adressen på den reserverte boligen, anvisninger om hvordan du kommer deg der, og vouchere for alle bookede tjenester slik som innkvartering og utflukter.

 

Særlig behov

Har du særlig behov bes du meddele dette ved bestilling av reisen din. 

 

Kjøring på Island

Kjøring på Island kan være helt annerledes enn hva du er vant til. Vi anbefaler at du kontrollerer safetravel.is, hvor du finner beskrivelser av hva du kan forvente, og retningslinjer for hvordan du håndterer forskjellige situasjoner som måtte oppstå.

 

Høylandskjøring på MC

Det er viktig å ha et vanntett og stødig bagasjesystem, et godt kjede og nye dekk. Især i det indre høylandet er det best å bruke dekk med en grov enduroprofil. Det finnes historier om folk som brukte opp et par dekk på 1800 km fordi grusen er skarp og ødeleggende. Det er veldig smart å ta med et verktøy til måling av lufttrykket i dekkene, lappesett og en ekstra tank med drivstoff, især hvis du også bruker brennstoff til matlagning. Vær smart når du pakker: lokk kan lett ristes av kassene hvis de ikke er bundet ordentlig fast.

Alt i alt, hvis du forbereder deg godt på forhånd og tar med deg en stor motorsykkel, så blir det et vidunderlig eventyr.

Det er mulig å kjøre høylansruter som Sprengisandur, bak fjellene og på ruten til Askja, hvis du har en god 4x4 enduromotorsykkel (ikke tursykkel), og hvis du kjører veldig forsiktig. For tursykler anbefaler vi å bli på hovedveien og ikke kjøre gjennom høylandet med den mulige unntagelse av ruten til Kjölur. 
 

Kjettinger

Vi anbefaler å ta med kjettinger i perioder utenom juni, juli og august.

 

Faste ruter

Rutene på Island er faste. I tilfelle av fult booket overnatting i høysesongen (juni, juli og august) kan reisende forvente små endringer i reiseplanen.

Island veikart

Ved bestilling av en pakkereise til Island, sender vi et veikart over Island når reisens fulle beløp er betalt.

Island veikart

Utflukter på Island

Å reise til Island er i seg selv en stor opplevelse fylt med fantastiske og allsidige naturopplevelser. Under oppholdet er det mulig å delta på en rekke forskjellige utflukter.

Les mer
Utflukter på Island

10 ideer til opplevelser på Island

Leter du etter en autentisk naturopplevelse på Island, men holder deg tilbake på grunn av den voksende turismen, spesielt omkring Reykjavík (The Golden Circle)? Vi eksperter på å finne de stedene i landet der turismen ikke har tatt overhånd. Vi har flere gode ideer til autentiske islandske naturopplevelser der gjestfrie islendinger viser landet frem for deg med stolthet.

10 ideer til opplevelser på Island
10 ideer til opplevelser på Island

Hvordan kjører man på Island

Hvordan kjører man på Island

Bli inspirert

Ønsker du å jevnlig motta informasjon om gode tilbud, er det lett! Du melder deg ganske enkelt på vårt nyhetsbrev, og får en e-mail når vi har spesielt gode tilbud og nyheter. 

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog