Seil i vikingenes opprinnelige seilrute

North Atlantic Cruise-perioden

Avgang hver lørdag i perioden 21.08 – 23.10.2021

Avgang 02.10 er utsolgt.

Cruiset

På denne flotte seilturen legger vi til i Tórshavn på Færøyene og i Seyðisfjörður på Øst-Island. Du reiser fra lørdag til lørdag, og bor ombord på MS Norröna under hele reisen. Du får helpensjon, samt et komplett ekskursjon- og underholdningsprogram med i prisen. 

Ombord er det tid til underholdning, som bl.a. omfatter livemusikk hver kveld. Du har to valgmuligheter for din reisepakke på cruiset: Premium og Deluxe. 

2 destinasjoner – 3 havneopphold

På reisen over Nord-Atlanteren oppholder MS Norröna seg i Tórshavn i 6,5 timer på mandagen. Fra tirsdag morgen til onsdag kveld legger skipet til kai i Seyðisfjörður i 35 timer.

På vei tilbake til Danmark oppholder MS Norröna seg i Tórshavn i 6 timer. Du får to utflukter på Færøyene (mandag og torsdag) og to utflukter på Island (tirsdag og onsdag).

Våre reisekonsulenter har alle besøkt både Island og Færøyene og vært på North Atlantic Cruise. Vi gleder oss til å hjelpe dere med bestillingen på tlf. +45 9655 8500 eller via e-post på booking@smyrilline.dk.

Premium Cruise inkl. helpensjon

Når du velger reisepakken Premium, trenger du ikke å gjøre annet enn å nyte cruiset.

fra DKK 6.895 pr. person

Pr. person, når 2 reiser sammen. Prisen inkluderer: 2 personers lugar uten vindu, velkomstcocktail​, frokost i Skansagarður Buffet hver morgen​, 4 x lunsj i Nóatún Cafeteria, kveldsbuffet i Skansagarður Buffet hver kveld, kaffe/te og hjemmelaget kake​, 1 punch i Laterna Magica, sertifikat og suvenir​ og 4 utflukter.

Prisen er eksl. drikkevarer, som bestilles og betales direkte ombord.

BESTILL REISEN
 

Deluxe Cruise inkl. helpensjon

Med reisepakken Deluxe får du det lille ekstra som gjør cruiset enda bedre.. 

fra DKK 7.595 pr. person

Pr. person, når 2 reiser sammen. Prisen inkluderer: 2 personers lugar uten vindu, velkomstcocktail​,, frokost i Skansagarður Buffet  hver morgen​, 4 x lunsj i Nóatún Cafeteria, 5 x kveldssbuffet in Skansagarður Buffet, kaffe/te og hjemmelaget kake​, 1 x punch i Laterna Magica, 2 x 3-retters meny i Munkastova, sertifikat og suvenir​, 4 utflukter, 1 fruktkurv, sjokolade og musserende vin i lugaren.

Prisen er eksl. drikkevarer, som bestilles og betales direkte ombord.

BESTILL REISEN

Ring og bestill +45 9655 8500 eller send en e-post til booking@smyrilline.dk

Smyril Line tilbyr attraktive betalingsbetingelser: 25% av reisens pris betales ved bestilling. De resterende 75% av reisens pris betales 32 dager før avreise. Benytt deg av våre attraktive betalingsbetingelser og book den ønskede lugartypen og avreisedato i god tid.

 

 

 

Programmet

Se hele programmet.

Vær oppmerksom på at på grunn av Covid-19-situasjonen er det ikke mulig å besøke broen.

Les mer
Programmet

Historiske Kirkjubøur

Kirkjubøur er Færøyenes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sørvestkyst byr på en enestående utsikt over øyene Hestur og Koltur. Gjennom middelalderen var Kirkjubøur Færøyenes bispesete og dermed landets åndelige og kulturelle sentrum. På denne unike turen kjører vi gjennom Tórshavn, antagelig en av verdens minste hovedsteder, og deretter videre til Kirkjubøur forbi bygden Velbastaður, som ligger helt ytterst på en fjellside. Vi besøker den gåtefulle Magnuskatedralen, som ble oppført omkring år 1300 av biskop Erlendur, og deretter Olavskirken samt den forhenværende kongsgården Roykstovan, som sies å være verdens eldste bebodde trehus. Som prikken over i-en inviterer det lokale bondeparet på en tår kaffe og kake i den stemningsfylte Roykstovan.


Historiske Kirkjubøur

Mývatn og Dettifoss

På denne heldagsutflukten kjører vi fra Seyðisfjörður opp over det vakre 620 m høye fjelpasset Fjarðarheiði, og videre ned til byen Egilsstaðir. Turen fortsetter gjennom den betagende dalen Jökuldalurin, før vi gjør et kort fotostopp ved det mørke ørkenlandskapet Dimmufjallgarður. På kjøreturen passerer vi Hrossaborg, hvor flere filmscener til store Hollywood-produksjoner er blitt filmet. Vi stopper ved Námafjell, hvor vi får se brølende pseudokrater og dampende sulfater. Vi får se boblende gjørmepøler og gå ut og trampe på geotermisk gjørme. Vi stanser ved Jarðböðin Naturbað, hvor vi nyter en lett lunsj. Et must på denne turen er å bade i det varme vannet fra geotermiske kilder (beregnes individuelt på stedet). Etterpå besøker vi Dimmuborgir, som er et interessant lavalandskap. På turen hjemover kjører vi til Dettifoss, som er en foss i det nordlige Island. Fossefallet er 44 m høyt og 100 meter bredt og har en gjennomsnittlig vannføring på 193 kubikkmeter pr. sekund, noe som gjør Dettifoss til Europas vannrikeste vannfall. Dette er uten tvil turens høydepunkt.


Mývatn og Dettifoss

Innsjøen Lögurinn

Vi kjører til Egilsstaðir og videre langs den sørøstlige delen av innsjøen Lögurinn, hvor vi passerer den vakre Hallormsstaðarskógur, som er Islands største skog. Vårt neste stopp er Skriðuklaustur – Kultursenter Øst-Island – en nesten tusen år gammel herregård som først ble omdannet til et kloster, og senere til kulturinstituttet Gunnarstofnun, som er dedikert til Gunnar Gunnarsson – en av Islands mest berømte forfattere fra det 20. århundre. Under oppholdet serveres en frokostbuffet i den sjarmerende herregårdscafeen Klausturkaffi.

Rett ved siden av kulturinstituttet ligger Snæfellsstofa, et besøkssenter som ble bygget til Vatnajökull National Park, som er Europas største. Avslutningsvis vil vi på vei tilbake ha et stopp på en time for å utforske Egilsstaðir før vi returnerer til Seyðisfjörður.


Innsjøen Lögurinn

Nes og Toftir

Vi kjører fra Tórshavn til landsbyen Nes på Eysturoy via den nye underhavstunnelen som forbinder Steymoy og Eysturoy. I Nes får vi muligheten til å lære om den moderne sauefarmen blant sauene i Torkilsheyggsgarður. Vi runder av besøket med å smake på hjemmelaget rabarbrasaft, samt de unike færøyske delikatessene «skerpikjøt» og «ræst kjøt». Etter besøket i Torkilsheyggsgarður er vår neste stopp ullbutikken Navia. Navia er en av de førende virksomhetene innenfor garn- og strikkeindustrien på Færøyene. Merket er også kjent på det utenlandske markedet, da de eksporter til en lang rekke land. Hos Navia kan vi se og kjøpe de ferdige produktene som kommer fra Torkilsheyggsgarður. Deretter vil vi kjøre til Norðagøta, hvor vi vil se statuen av Tróndur í Gøtu. Tróndur í Gøtu er en sentral figur i den færøyske sagaen. Han var en vikinghøvding, og en av de mektigste mennene på Færøyene.

På turen tilbake til Tórshavn vil vi kjøre på den gamle hovedveien over fjellene. Vi vil stoppe underveis, så vi kan ta bilder.


Nes og Toftir

Fredag kveld buffét

Fredag kveld, når North Atlantic Cruise nærmer seg slutten, er det Vikingbuffet med originale retter fra vikingtiden (år 800-1150). Vikingene var ikke bare ville krigere, de tok også med seg nye råvarer, matlagings- og oppbevaringsmetoder. Etter å ha lett lenge etter originale oppskrifter og råvarer som fisk, kjøtt, fjærkre og krydder fra vikingtiden, lykkes det oss å sette sammen en spennende buffet med et overflod av originale retter fra vikingtiden.

Sjefkokken
MS Norröna

Fredag kveld buffét

Ølsmaking & Happy Hour

Hver fredag og søndag kan du delta i vår ølsmaking i Undirhúsið og nyte fire forskjellige færøyske øl. Til ølet serverer vi ost- og pølsespesialiteter. Påmelding skal skje i resepsjonen. Pris pr. person: DKK 100

Hver kveld er det to timers Happy Hour i Undirhúsið. Kjøp to øl eller to cocktails til prisen av én. Tider for Happy Hour annonseres ombord.

Ølsmaking & Happy Hour

Parkering

Det finnes kun få parkeringsplasser ved Nordsjøterminalen, hvor Norrøna legger til. Vil du stå her må du ha en parkeringstillatelse, som du kan få kostnadsfritt på terminalen. Vi henviser til de offentlige parkeringsplassene i området og i byen. Det er også mulig å leie parkering på Hotel Montra Skagas parkeringsplass, som ligger ca. 2 km fra Nordsjøterminalen. Dette koster DKK 250 for en uke. Det er ikke mulig å forhåndsbestille en parkeringsplass. 

Hotellets kontaktinformasjon er:

Montra Skaga Hotel
Willemoesvej 1
DK-9850 Hirtshals
Tel.: +45 98 94 55 00
E-mail: skaga@skagahotel.dk

Parkering

Kald drikke og deilige snacks

Unn deg selv en mini bar i kahytten. Har du bestilt kahytt med vindu, har du mulighet til å forhåndsbestille en mini bar. Du velger selv om mini baren skal være inkl. eller ekskl. alkoholiserte produkter.

Les mer
Kald drikke og deilige snacks

Tilbakemelding fra gjester

  • Vår tour guide på Færøyene, Ole, var virkelig den beste guiden du kan forestille deg ...

    Tilbakemelding fra gjester
    21. juni 2018
    Les mer
    Tilbakemelding fra gjester

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog