+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EXPLORER RUTEPROGRAMMER PÅ ISLAND

Finn din reiserute - dag for dag

Her finner du alle rutene Smyril Line tilbyr av Explorer-pakkereiser. Du kan velge hvilken reiseform som som appellerer mest til deg. Ut ifra hva som tiltaler deg mest, kan du velge Explorer Light, Plus, Holiday eller Highland. Du kan se ruten på Google Maps, og også lese ruteprogrammene som skal ta deg Island rundt, dag for dag, og som er sprengfulle med severdigheter.

 

Vi anbefaler også at du leser det store opplevelsesmagasinet vårt, som introduserer deg for de forskjellige regionene og severdigheten på Island ved hjelp av fantatsiske bilder og informativ tekst. Du kan lese det online som PDF her.

 

Kør-selv program Island

Catalogue (single)

 • Rute 1:

  Explorer Light (1 uke)

  Sommer

  Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer 1450-1600 kilometer. Ca. 90% av strekningen er asfaltert vei, og resten er lett fremkommelige grusveier. På denne reisen vil du besøke noen av de mest spektakulære stedene på Island - mest av Island på kort tid!

  Rute 1
 • Rute 2:

  Explorer Light (1 uke)

  Sommer

  Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer ca. 1450-1600 km. Omtrent 90% av veistrekningen er på asfaltert vei, resten er på lett fremkommelig grusvei. På denne turen vil du oppleve noen av Islands mest spektakulære steder - se mest av Island på kort tid! Det er satt av to dager i hovedstaden.

  Rute 2
 • Rute 4:

  Explorer Plus (1 uke)

  Sommer

  Dette er en veldig unik reise, som gir deg anledning til å se store deler av Island, og alltid bo på de beste og mest SMAKFULLE hotellene i hvert område. Turen går hele veien rundt øya, i tillegg til halvøyen Snæfellsnes, og tilsvarer ca. 1800–2000 km. totalt.

  Rute 4
 • Rute 8:

  Explorer Light (1 uke)

  Vår og høst

  Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer 1450-1600 kilometer. Ca. 90% av veistrekningen er asfaltert vei, og resten er lett fremkommelige grusveier. Du vil besøke de mest imponerende stedene på Island - mest av Island på kort tid!

  Rute 8
 • Rute 10b:

  Explorer Holiday (1 uke)

  Vår til høst

  Denne turen er tilrettelagt slik at du ikke trenger å kjøre så langt hver dag, og har tid og frihet til å dra avsted på daglige turer. Underveis overnatter du seks netter på samme sted, enten i et feriehus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Den siste natten overnatter du i Egilsstadir-området.

  Rute 10b
 • Dette er en veldig spesiell rute, som gir deg mulighet for å se mye av Island, og bo på de mest SMAKFULLE hotell i hvert område. Turen innebærer cirka 1800-2000 kilometer med kjøring og ruten tar deg med Island rundt, i tillegg til ut på halvøyen Snæfellsnes.

  Rute 13
 • Rute 16:

  Explorer Light (1 uke)

  Vår og høst

  Ligner veldig på rute 8, men istedet for en natt i Reykjavik og en natt i Bogarnes har denne ruten to netter i Reykjavik. En kort men omfattende rute som innebærer en del kjøring. I alt ca. 1450-1600 kilometer. Ruten går rundt hele Island og innom de mest spektakulære severdighetene på øya. "Mye av Island på kort tid!"

  Rute 16
 • Dette er en veldig allsidig tur, hvor du får presentert nesten hele Island, men uten å ha dårlig tid. Den inkluderer alle Islands høydepunkter, bortsett fra det sentrale høylandet og vestfjordene. Turen er godt egnet for gjester som gjerne vil ha god tid til å se så mye av Island som mulig.

  Rute 5
 • Denne reisen går Island rundt, inkludert Vestfjordene. Dager med mye kjøring etterfølges av dager med mindre kjøring, slik at det er mulig å hvile innimellom. Programmet er veldig intensivt og inkluderer så klart Islands hovedattraksjoner (Skaftafell, Geysir, Gullfoss, Thingvellir, halvøyen Snæfellsnes, Akureyri, Mývatn, Dettifoss) i tillegg til noen av de mindre kjente stedene (vestfjordene, Pjórsárdalur).

  Rute 6
 • Høylandet er det mest ubebodde og ubeboelige området på Island, ettersom vintrene er veldig harde der. Det er nesten umulig å kjøre der om vinteren, og selv om sommeren kan man kun ta seg fram med en god 4x4 bik. Det er en del breelver som renner ned fra fjellene, og disse skal du kjøre igjennom ettersom det ikke alltid finnes broer. Vi vil gi deg nødvendige instruksjoner, men du må alltid være forsiktig og bruke sunn fornuft. Når det er sagt er opplevelsene på denne turen helt enestående! Villmarken og variasjonene i høylandet er uten begrensninger, og dersom du har lurt på om det fremdeles finnes uberørt natur på jorden, så vil du finne svaret her. Denne turen kan gjennomføres fra slutten av juni til slutten av august.

  Rute 7
 • Rute 10c:

  Explorer Holiday (2 uker)

  Vår til høst

  Denne feriehus-turen begynner med tre netter i nord, og fortsetter med klokka rundt øyen.

  Rute 10c
 • Rute 12:

  Explorer Plus (2 uker)

  Sommer

  En rolig to ukers tur, der du bor på de beste hotellene tilgjengelig i hvert område, alle med EGEN karakter og med et personlig utseende. Ruten er en fullstendig sirkel, og inkluderer vestfjordene. Hvis du vil kan du også besøke den berømte øyen Vestmannaeyjar, hvor et vulkansk udbrud ødela deler av byen i 1973.

  Rute 12
 • Rute 17:

  Explorer Light (2 uker)

  Vår og høst

  Denne turen tilsvarer rute 5, men tilbys både vår, tidlig sommer og høst. Dette er en avslappende tur som gir deg muligheten tl å besøke alle Islands største severdigheter, og også de mindre kjente stedene, blandt annet den nord-østlige halvøy. Du vil få oppleve både tynt befolkede områder og hovedstaden Reykjavik, hvor du skal bo i to netter. Ta en tur til Mývatn eller bad i Den Blå Lagune, nyt synet av de mange vakre fossefallene, se de boblende mudderpølene, de varme kildene og de luktende og rykende svolvekildene. I tillegg kan du få innsyn i Islands kultur på noen av de mange museene på øya, eller nyte en kveld på byen.

  Rute 17

Velkommen til Smyril Line

Neste ankomst og avreise

Avreise
Hirtshals. 21. jul 15:30
Ankomst
Tórshavn. 22. jul 22:30
Avreise
Tórshavn. 22. jul 23:30

Smyril Line salgskontor

Med forbehold om feil og rettelser.