•  
 •  
 •  
 •  

Islands Høyland

Smyril Line - Islands Høyland

Islands Høyland

Opplev høylandet i egen 4x4

Opplev din 4x4 i sitt rette element. Denne ruten går til noen av de mest spennende stedene i høylandet. Ruten gjennomføres best i en 4x4-bil, og ikke i en av de små typene. Denne reisen kan gjennomføres fra begynnelsen av juli til slutten av august.
 

Å kjøre gjennom det islandske høylandet er et eventyr på naturens egne vilkår: vilt, ukuelig og uforutsigbart. Smale grusveier, ingen broer og begrenset med moderne komfort. Du opplever aldri kø i trafikken, og hvis du kommer til en elv er det to muligheter; å krysse den eller å snu. Hvis du bare har benyttet din 4x4 på hjemlige landeveier, har Island virkelig et terreng som gir deg muligheten til å oppleve hvor mye bilen kan gi deg.
 

Om vinteren er høylandet ufarbart. Det er kun om sommeren at høylandet er tilgjengelig med 4x4. Hvis du har en 4x4 som du vanligvis bruker til bykjøring, er det kanskje på tide å prøve bilen i dens rette element? Kjør ut i det ukjente og nyt overraskelsene. Slipp din indre eventyrer løs, dra av sted gjennom det islandske høylandet og få en opplevelse på naturens premisser. Lag mat på gassbluss under åpen himmel. Vi gir deg ruteprogrammet og gode råd med på veien.

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

priceExamples

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen inkl. 1 bil og hoteller på Island

Prisliste (2020)

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDIHP

Ring og bestill
eller få mer info

+45 9655 8500

  1-ukes rute

  2-ukers rute

  Godt å vite pakkereiser

  Island – kjør selv-ruter 

  Smyril Line tilbyr både en og to ukers kjør selv-ruter rundt på Island. Kjør selv-rutene er satt sammen slik at du både får sett og opplevd ting underveis. Du velger selv den ruten og den overnattingsmuligheten som tiltaler deg mest. Du kan kjøpe hvalsafari, snøscooter turer, elverafting eller riding i tillegg. 

   

  Det finnes fire hovedkategorier: 

   

  Explorer Light

  Dette er standardruten som følger ringeveien rundt på Island. 

   

  Explorer Highland 

  Denne ruten går gjennom høylandet og kan kun bookes i sommerperioden, og forutsetter at man har en god firehjulstrekker (4WD). Denne ruten kan bookes med eller uten eget baderom. 

   

  Explorer Plus

  Dette er en svært spesiell rute som gir dere mulighet for å se utrolig mye av Island, og bo på de mest smakfulle hotellene i hvert enkelt område. Enkelte steder vil det være overnatting på bondegård med hyggelig landlig atmosfære. 

   

  Explorer Holiday 

  1 uke på Island – 3 overnattinger ved Mývatn/Akureyri og 4 overnattinger i området ved Egilsstaðir. 
  2 uker på Island – 3 overnattinger i Nordlandet, og deretter går ruten (motsatt klokkens retning) rundt om i landet. Såfremt feriehusene er ledige, er det også mulig å starte i sør og følge ruten rundt med klokkens retning. Feriehuspakkereisene omfatter innkvartering i privateide feriehus. Sengetøy, håndklær, varme og elektrisitet er inkludert i reisens pris. Feriehusene er utstyrt med kjøkkenfasiliteter, kjøleskap, dusj, toalett og stue/oppholdsrom. Du står selv for sluttrengjøring av feriehuset etter endt opphold. 

   

  Reiseplan

  Når du bestiller en rundreise får du en detaljert reiseplan for reisen, adressen på den reserverte boligen, anvisninger om hvordan du kommer deg der, og vouchere for alle bookede tjenester slik som innkvartering og utflukter.

   

  Særlig behov

  Har du særlig behov bes du meddele dette ved bestilling av reisen din. 

   

  Kjøring på Island

  Kjøring på Island kan være helt annerledes enn hva du er vant til. Vi anbefaler at du kontrollerer safetravel.is, hvor du finner beskrivelser av hva du kan forvente, og retningslinjer for hvordan du håndterer forskjellige situasjoner som måtte oppstå.

   

  Reisende med MC

  Rutene som er best egnet til MC'er er rute 1, 5, 8 og 17. Det er også mulig å gå inn på høylandet (rute 3 og rute 7) på en motorsykkel, men det er kun for erfarne sjåfører.

   

  Kjettinger

  Vi anbefaler å ta med kjettinger i perioder utenom juni, juli og august.

   

  Faste ruter

  Rutene på Island er faste. I tilfelle av fult booket overnatting i høysesongen (juni, juli og august) kan reisende forvente små endringer i reiseplanen.

   

  Island veikart

  Island veikart

  Ved bestilling av en pakkereise til Island, sender vi et veikart over Island når reisens fulle beløp er betalt.

  Hvordan kjører man på Island

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avreise
  Tórshavn. 27. jan 14:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 28. jan 09:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.