+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Smyril Line - Island Explorer Light

Island Explorer Light

Island rundt med overnatting.

De nordamerikanske og europeiske kontinentalplatene møtes og brytes akkurat der Island er plassert, og det har skapt spektakulære naturfenomener. På Island kan du oppleve storslått og allsidig natur med fossefall, geysirer, vulkaner, isbreer, lava- og svovellandskap, flotte innsjøer med flytende isberg og små, hyggelige landsbyer. 

 

I nesten hver landsby kan du ta et varmt bad i et av Islands mange varme, termiske bad. Kort fortalt finner du naturfenomener som nesten ikke kan beskrives med ord, men som heller må oppleves. De store opplevelsene er aller best når du tar med deg bil og kjører øya rundt.


Vi sørger for fullt ruteprogram dag for dag fylt med severdigheter, og du overnatter på hotell, gjestgiveri og bondegård underveis. Du kan selv velge hvor lang reisen på Island skal være: en, to eller flere uker. Ruteprogrammet kan du se nederst på denne siden.

 

Vi tilbyr en haug av inspirasjonsmateriale før reisen, les f.eks. våre reisedagbøker fra Island her, rutebeskrivelser fra Island her og områdebeskrivelser med bilder fra Island her.

 

Vi anbefaler å forhåndsbestille en eller to utflukter før reisen. Vi anbefaler spesielt hvalsafari fra Husavik, seiltur på is-innsjøen jökulsaljon og et varmt bad i Myvatn. Les mer om utfluktsmulighetene her

 

Uansett hva man velger, er det garantert at inntrykkene vil sette spor for livet. 

 

Vi markedsfører våre reiser i hele Europa og Skandinavia, og våre reisemål er etterspurte. Derfor kan dekksplass og overnattingsmuligheter bli tidlig utsolgt. Vi anbefaler å bestille reiser, spesielt i høysesongen, raskt.  

 

TIPS

Dere kan også velge vår Explorer Plus reise, hvor ruten er utvidet med halvøyen Snäfellnäs, med overnatting på autentiske, boutique overnattingssteder. Prisen er kun ca. 1845 DKK kr ekstra pr. person.

 

Vil dere gjøre reisen enda mer spennende, kan den kombineres med 3 dager på Færøyene på veien til eller hjem for kun ca. 2.320 DKK ekstra pr. person. 


Våre reisekonsulenter har alle besøkt Island og gleder seg til å hjelpe dere med rådgivning og bestilling på tlf. +45 96 55 85 00 eller via email booking@smyrilline.dk.

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

Pris pr. person når 2 reiser sammen: 

 

I høysesongen 2018: 

7 netter på Island fra DKK 14.645

14 netter på Island fra DKK 22.875

 

I mellomsesongen 2018: 

8 netter på Island fra DKK 13.825

15 netter på Island fra DKK 20.125

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDIHP

Prisen inkluderer:
Tilleggsmuligheter:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  1-ukes ruter

  • Rute 1:

   Explorer Light (1 uke)

   Sommer

   Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer 1450-1600 kilometer. Ca. 90% av strekningen er asfaltert vei, og resten er lett fremkommelige grusveier. På denne reisen vil du besøke noen av de mest spektakulære stedene på Island - mest av Island på kort tid!

   Rute 1
  • Rute 2:

   Explorer Light (1 uke)

   Sommer

   Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer ca. 1450-1600 km. Omtrent 90% av veistrekningen er på asfaltert vei, resten er på lett fremkommelig grusvei. På denne turen vil du oppleve noen av Islands mest spektakulære steder - se mest av Island på kort tid! Det er satt av to dager i hovedstaden.

   Rute 2
  • Rute 8:

   Explorer Light (1 uke)

   Vår og høst

   Denne turen går hele veien rundt Island, hovedsakelig på hovedvei, og tilsvarer 1450-1600 kilometer. Ca. 90% av veistrekningen er asfaltert vei, og resten er lett fremkommelige grusveier. Du vil besøke de mest imponerende stedene på Island - mest av Island på kort tid!

   Rute 8
  • Rute 16:

   Explorer Light (1 uke)

   Vår og høst

   Ligner veldig på rute 8, men istedet for en natt i Reykjavik og en natt i Bogarnes har denne ruten to netter i Reykjavik. En kort men omfattende rute som innebærer en del kjøring. I alt ca. 1450-1600 kilometer. Ruten går rundt hele Island og innom de mest spektakulære severdighetene på øya. "Mye av Island på kort tid!"

   Rute 16

  2-ukers ruter

  • Dette er en veldig allsidig tur, hvor du får presentert nesten hele Island, men uten å ha dårlig tid. Den inkluderer alle Islands høydepunkter, bortsett fra det sentrale høylandet og vestfjordene. Turen er godt egnet for gjester som gjerne vil ha god tid til å se så mye av Island som mulig.

   Rute 5
  • Denne reisen går Island rundt, inkludert Vestfjordene. Dager med mye kjøring etterfølges av dager med mindre kjøring, slik at det er mulig å hvile innimellom. Programmet er veldig intensivt og inkluderer så klart Islands hovedattraksjoner (Skaftafell, Geysir, Gullfoss, Thingvellir, halvøyen Snæfellsnes, Akureyri, Mývatn, Dettifoss) i tillegg til noen av de mindre kjente stedene (vestfjordene, Pjórsárdalur).

   Rute 6
  • Rute 17:

   Explorer Light (2 uker)

   Vår og høst

   Denne turen tilsvarer rute 5, men tilbys både vår, tidlig sommer og høst. Dette er en avslappende tur som gir deg muligheten tl å besøke alle Islands største severdigheter, og også de mindre kjente stedene, blandt annet den nord-østlige halvøy. Du vil få oppleve både tynt befolkede områder og hovedstaden Reykjavik, hvor du skal bo i to netter. Ta en tur til Mývatn eller bad i Den Blå Lagune, nyt synet av de mange vakre fossefallene, se de boblende mudderpølene, de varme kildene og de luktende og rykende svolvekildene. I tillegg kan du få innsyn i Islands kultur på noen av de mange museene på øya, eller nyte en kveld på byen.

   Rute 17

  Tilbud

  sml-productlist-2015-new-general

  Godt å vite pakkereiser

  Island – kjør selv-ruter 

  Smyril Line tilbyr både en og to ukers kjør selv-ruter rundt på Island. Kjør selv-rutene er satt sammen slik at du både får sett og opplevd ting underveis. Du velger selv den ruten og den overnattingsmuligheten som tiltaler deg mest. Du kan kjøpe hvalsafari, snøscooter turer, elverafting eller riding i tillegg. 

   

  Det finnes fire hovedkategorier: 

   

  Explorer Light

  Dette er standardruten som følger ringeveien rundt på Island. 

   

  Explorer Highland 

  Denne ruten går gjennom høylandet og kan kun bookes i sommerperioden, og forutsetter at man har en god firehjulstrekker (4WD). Denne ruten kan bookes med eller uten eget baderom. 

   

  Explorer Plus

  Dette er en svært spesiell rute som gir dere mulighet for å se utrolig mye av Island, og bo på de mest smakfulle hotellene i hvert enkelt område. Enkelte steder vil det være overnatting på bondegård med hyggelig landlig atmosfære. 

   

  Explorer Holiday 

  1 uke på Island – 3 overnattinger ved Mývatn/Akureyri og 4 overnattinger i området ved Egilsstaðir. 
  2 uker på Island – 3 overnattinger i Nordlandet, og deretter går ruten (motsatt klokkens retning) rundt om i landet. Såfremt feriehusene er ledige, er det også mulig å starte i sør og følge ruten rundt med klokkens retning. Feriehuspakkereisene omfatter innkvartering i privateide feriehus. Sengetøy, håndklær, varme og elektrisitet er inkludert i reisens pris. Feriehusene er utstyrt med kjøkkenfasiliteter, kjøleskap, dusj, toalett og stue/oppholdsrom. Du står selv for sluttrengjøring av feriehuset etter endt opphold. 

   

  Reiseplan

  Når du bestiller en rundreise får du en detaljert reiseplan for reisen, adressen på den reserverte boligen, anvisninger om hvordan du kommer deg der, og vouchere for alle bookede tjenester slik som innkvartering og utflukter.

   

  Særlig behov

  Har du særlig behov bes du meddele dette ved bestilling av reisen din. 

   

  Kjøring på Island

  Kjøring på Island kan være helt annerledes enn hva du er vant til. Vi anbefaler at du kontrollerer safetravel.is, hvor du finner beskrivelser av hva du kan forvente, og retningslinjer for hvordan du håndterer forskjellige situasjoner som måtte oppstå.

   

  Reisende med MC

  Rutene som er best egnet til MC'er er rute 1, 5, 8 og 17. Det er også mulig å gå inn på høylandet (rute 3 og rute 7) på en motorsykkel, men det er kun for erfarne sjåfører.

   

  Kjettinger

  Vi anbefaler å ta med kjettinger i perioder utenom juni, juli og august.

   

  Faste ruter

  Rutene på Island er faste. I tilfelle av fult booket overnatting i høysesongen (juni, juli og august) kan reisende forvente små endringer i reiseplanen.

   

  Med elbil på Island

  Den 28.06 - 09.07.2016 reiste Jes og Mette La Cour Jansen til Island for å oppleve det fantastiske landet i løpet av en uke i el-bilen sin (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light pakkereise.

   

  Det var en fantastisk tur, og Jes og Mette beskriver Island som et vakkert og gjestfritt land.

   

  Da de var litt usikre på hvordan hotellene på Island ville håndtere behovet deres for å lade opp elbilen, sendte de en mail til alle hotellene før de dro og spurte om det ville være mulig å lade opp bilen mot betaling. På hvert sted ville de behøve maksimalt 17,6 kWh og en stikkontakt. De fikk positivt svar fra nesten alle stedene. Ett enkelt hotell avslo da de mente de ikke kunne arrangere det.

   

  Underveis fikk Jes og Mette med et enkelt unntak fantastisk behandling. Elbilen ble ladet opp, et sted til og med via en ledning fra hotellrommet trukket ut vinduet og ned til bilen! Hotellpersonalet synes ofte det var positivt at de kjørte elbil. I Akureyri var det både gratis ladestasjoner flere steder i byen og parkeringsplasser reservert for elbiler. Det var også gratis ladestasjoner i Reykjavik. Det ble ikke funnet offisielle ladestasjoner andre steder på Island.

   

  Reisen var en så positiv opplevelse at Jes og Mette anbefaler å kjøre med elbil på rundturen, spesielt hvis du har en bil med både el- og bensinforsyning.  Gjestene ga for øvrig uttrykk for at de opplevde en godt tilrettelagt tur med god veiledning i rutebeskrivelsene og gode hoteller. 

   

   

  Se video reisedagbok fra Island Explorer kjør selv-ferie

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 21. jul 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 22. jul 22:30
  Avreise
  Tórshavn. 22. jul 23:30

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.