+45 9655 8500
Smyril Line - Island rundt med 4WD

Island rundt med 4WD

Explorer Highland

Har du kun brukt din 4x4 på hjemlige landeveier, da er Island virkelig det rette element for å oppleve hva bilen kan gi deg. 

 

Vi har satt sammen reisen din med fult ruteprogram dag for dag med god tid til avstikkere i rå natur, seilas t/r med overnatting ombord i 2-personslugar med eget toalett og bad, overnatting på Island langs hele ruten på hotell, bondegård og gjestgiveri, frokost under hele reisen, og du tar din egen 4x4 med ombord.

 

Slipp din indre oppdagelsesreiser løs og dra avsted gjennom det islandske høylandet og få en opplevelse på naturens premisser. Vill, uregjerlig og uberegnelig. Små grusveier, ingen broer. Du ser aldri trafikkø, og hvis du kommer til en elv må du enten kjøre gjennom den eller snu. Kjør ut i det uvisse og nyt overraskelsene. Lag mat på gassbluss under åpen himmel. Om vinteren er det ufremkommelig, og om sommeren er det kun mulig i en solid 4x4. Det er som om Island  er beregnet for å oppleves i en 4x4! 
  

Her kan dere oppleve isbreer og dampende geysirer, varme, termiske bad, svovellandskap og store, brusende fossefall. Dere kan se hvilende og ulmende vulkaner, lava-månelandskap og isfjell som driver rundt i krystallblå innsjøer, og små, sjarmerende landsbyer. Bli inspirert av andre reisende sine reisedagbøker som kan leses online her, og les om de forskjellige områdene her. Du kan også se en video om hvordan man kjører på Island. 

 

TIPS 

Vi markedsfører våre reiser i hele Europa og Skandinavia, og våre reisemål er etterspurte. Derfor gjør vi deg oppmerksom på at reiser i høysesongen blir raskt utsolgt og vi anbefaler å bestille raskest mulig.

 

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

priceExamples

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen inkl. 1 bil og hoteller på Island

Prisliste (2019)

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDIHP

Ring og bestill
eller få mer info

+45 9655 8500

  1-ukes rute

  2-ukers rute

  • Høylandet er det mest ubebodde og ubeboelige området på Island, ettersom vintrene er veldig harde der. Det er nesten umulig å kjøre der om vinteren, og selv om sommeren kan man kun ta seg fram med en god 4x4 bik. Det er en del breelver som renner ned fra fjellene, og disse skal du kjøre igjennom ettersom det ikke alltid finnes broer. Vi vil gi deg nødvendige instruksjoner, men du må alltid være forsiktig og bruke sunn fornuft. Når det er sagt er opplevelsene på denne turen helt enestående! Villmarken og variasjonene i høylandet er uten begrensninger, og dersom du har lurt på om det fremdeles finnes uberørt natur på jorden, så vil du finne svaret her. Denne turen kan gjennomføres fra slutten av juni til slutten av august.

   Rute 07

  Godt å vite pakkereiser

  Island – kjør selv-ruter 

  Smyril Line tilbyr både en og to ukers kjør selv-ruter rundt på Island. Kjør selv-rutene er satt sammen slik at du både får sett og opplevd ting underveis. Du velger selv den ruten og den overnattingsmuligheten som tiltaler deg mest. Du kan kjøpe hvalsafari, snøscooter turer, elverafting eller riding i tillegg. 

   

  Det finnes fire hovedkategorier: 

   

  Explorer Light

  Dette er standardruten som følger ringeveien rundt på Island. 

   

  Explorer Highland 

  Denne ruten går gjennom høylandet og kan kun bookes i sommerperioden, og forutsetter at man har en god firehjulstrekker (4WD). Denne ruten kan bookes med eller uten eget baderom. 

   

  Explorer Plus

  Dette er en svært spesiell rute som gir dere mulighet for å se utrolig mye av Island, og bo på de mest smakfulle hotellene i hvert enkelt område. Enkelte steder vil det være overnatting på bondegård med hyggelig landlig atmosfære. 

   

  Explorer Holiday 

  1 uke på Island – 3 overnattinger ved Mývatn/Akureyri og 4 overnattinger i området ved Egilsstaðir. 
  2 uker på Island – 3 overnattinger i Nordlandet, og deretter går ruten (motsatt klokkens retning) rundt om i landet. Såfremt feriehusene er ledige, er det også mulig å starte i sør og følge ruten rundt med klokkens retning. Feriehuspakkereisene omfatter innkvartering i privateide feriehus. Sengetøy, håndklær, varme og elektrisitet er inkludert i reisens pris. Feriehusene er utstyrt med kjøkkenfasiliteter, kjøleskap, dusj, toalett og stue/oppholdsrom. Du står selv for sluttrengjøring av feriehuset etter endt opphold. 

   

  Reiseplan

  Når du bestiller en rundreise får du en detaljert reiseplan for reisen, adressen på den reserverte boligen, anvisninger om hvordan du kommer deg der, og vouchere for alle bookede tjenester slik som innkvartering og utflukter.

   

  Særlig behov

  Har du særlig behov bes du meddele dette ved bestilling av reisen din. 

   

  Kjøring på Island

  Kjøring på Island kan være helt annerledes enn hva du er vant til. Vi anbefaler at du kontrollerer safetravel.is, hvor du finner beskrivelser av hva du kan forvente, og retningslinjer for hvordan du håndterer forskjellige situasjoner som måtte oppstå.

   

  Reisende med MC

  Rutene som er best egnet til MC'er er rute 1, 5, 8 og 17. Det er også mulig å gå inn på høylandet (rute 3 og rute 7) på en motorsykkel, men det er kun for erfarne sjåfører.

   

  Kjettinger

  Vi anbefaler å ta med kjettinger i perioder utenom juni, juli og august.

   

  Faste ruter

  Rutene på Island er faste. I tilfelle av fult booket overnatting i høysesongen (juni, juli og august) kan reisende forvente små endringer i reiseplanen.

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Tórshavn. 24. sep 14:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 25. sep 09:00
  Avreise
  Seyðisfjørð. 26. sep 20:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.