PAKKEREiSER - KRYSSTOKT - KJØR SELV-FERIE

Smyril Line - ISLAND RUNDT MED EXPLORER HOLIDAY

ISLAND RUNDT MED EXPLORER HOLIDAY

OVERNATT UNDERVEIS I FERIEHUS

På Island er nesten alle feriehus privateide, og derfor også individuelt innrettet så dere får en autentisk ferieopplevelse. De islandske sommerhusene er ofte utstyrt med utendørs boblebad, og i nord er det også feriehus som er plassert med utsikt over havet – med mulighet for å se hvaler.

 

På denne reisen overnatter dere i hvert feriehus i 3 eller 4 dager om gangen, som gir dere mer tid til å utforske de forskjellige områdene dere besøker slik det passer dere best. Dere får muligheten til å oppleve den forbløffende, barske og vakre naturen og lage egne avstikkere. Nedenfor på denne siden kan du se våre ulike ruteprogrammer.

Når dere velger feriehusovernatting på Island får dere de beste mulighetene til å prøve dere på det islandske kjøkken. Alle steder på Island er det utvalg av naturens friske, nordiske kjøkken, hvor man forstår å bruke havet og øyas ressurser med  frisk fisk, fugl og islandsk lam. Den lokale, berømte Skyr (yoghurt) og islandske blåbær. Tørsten kan dere slukke med å drikke noe av verdens reneste vand fra de islandske kildene. 

 

På Island kan dere oppleve dampende geysirer, isbreer og varme, termiske bad, svovellandskap, brusende store fossefall, ulmende vulkaner, lava-månelandskap, flytende isfjell og små hyggelige landsbyer. Island er kanskje mest kjent for vulkanene sine og de 170 varme kildene, som oppstår i forbindelse med at jordskorpa  er tynnere enn i Europa og Amerika, og det er mange muligheter for et utendørs bad i 38 grader varmt vand. Kanskje vil dere gå tur langs kraterkanten på vulkanen Krafla, eller i det nordvestlige høylandet hvor dere kan oppleve de gamle saueavl-tradisjonene når sauene skilles.De islandske vulkanene har alle har jentenavn og alle isbreene har guttenavn.

 

Opplev de fantastiske fossefallene på Island, bl.a. Europas kraftigste: Dettifoss. Se hvordan Skogafoss danner vakre regnbuer og prøv å gå inne under fossefallet Sejlandsfoss. Og opplev det mest berømte av dem alle: Gulfoss. Prøv å seile på is-lagunen Jökulsarlon, et arktisk syn i særklasse og et sv de største vidunderne på Island. Eller besøk eventyrlandskapet Myvatn, hvor NASA har trent sine kommende måneastronauter. Landskapet er fullt av lavasøyler som stikker opp overalt.

Når dere velger kjør selv-ferie begynner ferien og opplevelsene allerede så snart dere har parkert bilen om bord, når MS Norröna krysser Nord-Atlanteren og seiler vikingenes opprinnelige seilrute ut på Atlanteren, forbi Shetlandsøyene til Færøyene og opp til Island. Og det er naturligvis en opplagt mulighet at kombinere reisen over nord-Atlanteren med et stopp på 2-3 dage på Færøyene på veien opp eller hjem.

Reisekonsulentene våre  har selv reist på Island og gleder seg til å bistå med bestillingen deres på tlf. +4596558500 eller via email booking@smyrilline.dk

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen:

 

I høysesongen:  

7 netter på Island fra DKK 12.075

14 netter på Island fra kr. 17.245

 

I mellomsesongen 2017: 

8 netter på Island fra DKK 11.415

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDIHP

Prisen inkluderer:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  • Rute 10b:

   Explorer Holiday (1 uke)

   Vår til høst

   Denne turen er tilrettelagt slik at du ikke trenger å kjøre så langt hver dag, og har tid og frihet til å dra avsted på daglige turer. Underveis overnatter du seks netter på samme sted, enten i et feriehus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Den siste natten overnatter du i Egilsstadir-området.

  • Rute 10c:

   Explorer Holiday (2 uker)

   Vår til høst

   Denne feriehus-turen begynner med tre netter i nord, og fortsetter med klokka rundt øyen.

  Den 28.06 - 09.07.2016 reiste Jes og Mette La Cour Jansen til Island for å oppleve det fantastiske landet i løpet av en uke i el-bilen sin (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light pakkereise.

   

  Det var en fantastisk tur, og Jes og Mette beskriver Island som et vakkert og gjestfritt land.

   

  Da de var litt usikre på hvordan hotellene på Island ville håndtere behovet deres for å lade opp elbilen, sendte de en mail til alle hotellene før de dro og spurte om det ville være mulig å lade opp bilen mot betaling. På hvert sted ville de behøve maksimalt 17,6 kWh og en stikkontakt. De fikk positivt svar fra nesten alle stedene. Ett enkelt hotell avslo da de mente de ikke kunne arrangere det.

   

  Underveis fikk Jes og Mette med et enkelt unntak fantastisk behandling. Elbilen ble ladet opp, et sted til og med via en ledning fra hotellrommet trukket ut vinduet og ned til bilen! Hotellpersonalet synes ofte det var positivt at de kjørte elbil. I Akureyri var det både gratis ladestasjoner flere steder i byen og parkeringsplasser reservert for elbiler. Det var også gratis ladestasjoner i Reykjavik. Det ble ikke funnet offisielle ladestasjoner andre steder på Island.

   

  Reisen var en så positiv opplevelse at Jes og Mette anbefaler å kjøre med elbil på rundturen, spesielt hvis du har en bil med både el- og bensinforsyning.  Gjestene ga for øvrig uttrykk for at de opplevde en godt tilrettelagt tur med god veiledning i rutebeskrivelsene og gode hoteller.