+45 9655 8500

Om Island

I geologisk forstand er Island et veldig ungt land. Det ble laget for under 20 millioner år siden og er stadig under utvikling.

 

Et vulkanutbrudd på den midtatlantiske rygg på bunnen av Atlanterhavet dannet et fjell, som vokste opp over havoverflaten og resulterte i en øy. At Island er av vulkansk opprinnelse kommer tydelig frem i pittoreske lavasletter, krater, vulkaner, taffelfjell, fjell av pimpstein og områder med vulkansk aske.

 

Det ville dyrelivet

Det ville dyrelivet gjenspeiler Islands unge alder. Det er relativt få insekter på øya og bare noen få ville pattedyr. Da de første bosetterne kom til Island, fantes kun polarreven. Med tiden har andre arter blitt fraktet med til landet. Mange fugler har enda ikke oppdaget Island, og stadig oppdages nye fuglearter. Det er ingen krypdyr eller padder der, faktisk heller ingen farlige dyr å finne.

 

Samspillet mellom vulkansk aktivitet, is og vann

På grunn av landets nordlige posisjon er samspillet mellom vulkansk aktivitet, is og vann temmelig stor. I området rundt Kverkafjöll har varme kilder under isbreene laget en hule under isdekket. Noen ganger oppstår det vulkanutbrudd under breen, som fører til at isen smelter i en voldsom fart.. >>

 

 

(les mer på dk.visiticeland.com)

  Vejret på Island

  2-døgnsudsigt

  2-døgnsudsigt

   

  3 til 9-døgnsudsigt

  2-døgnsudsigt

  Islandske turistbrosjyre

  Catalogue (single)

  Se video reisedagbok fra Island Explorer kjør selv-ferie

  Meld deg på nyhetsbrevet vårt

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 17. feb 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 19. feb 05:00
  Avreise
  Seyðisfjørð. 21. feb 20:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.