•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Island rundreise

Smyril Line - Island rundreise

Island rundreise

En ukes rundreise med dansktalende guide

Oppsamling i Kolding, Vejle, Aarhus, Aalborg og Hjørring 

 

Avreise tirsdag d. 11. juni 2019 fra Hirtshals

I sommeren 2019 tilbyr vi en rundreise til landet av ild og is, Island. Reisen tar i alt 12 dager, tirsdag til lørdag i den etterfølgende uke. Det vil være en dansktalende bussjåfør med på reisen, som ledsager gruppen til Hirtshals og under seilasen til Tórshavn og fra Tórshavn til Hirtshals og hjem igjen. I Tórshavn vil en dansktalende guide tilslutte seg gruppen og være reiseleder under hele turen på Island.

 

Denne unike bussreisen viser deg Islands flotteste severdigheter. Øyen av ild og is, hvor naturen har skapt en hittil usett bakgrunn av uendelige mange fasetter. Se Europas mest fantastiske vannfall, f.eks. den mektige Dettifoss, den majestetiske Gullfoss og Goðafoss, gudenes vannfall. Opplev gigantiske lavaformasjoner og månelandskaper. Nyt synet av den vakre naturen ved Mývatn og slapp av i Mývatn Naturbads varme vann. Se Europas største isbre, Vatnajökull, som dominerer og påvirker det meste av Islands sydlige kyst og nyt synet av flytende isfjell i Jökulsárlón bresjøen. Som renner gjennom den fargerike hovedstaden Reykjavik.

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

Pris pr. person, når 2 personer reiser sammen

 

I lugar uten vindu:

DKK 22.390

 

I lugar med vindu:

DKK 23.790 Utsolgt

 

 

Pris for alene reisende

 

I single lugar uten vindu:

DKK 27.590

 

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Prisen inkluderer:
 • 12 dages reise
 • Seilas Hirtshals/Seyðisfjörður tur/retur
 • Lugar med eget toalett og bad samt TV
 • Halvpensjon ombord på MS Norröna (frokost og middagsbuffet)
 • 7 dagers rundreise på Island
 • 7 overnattinger på hotell, gjestehus og bondegård på Island
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Entré til Mývatn Naturbad
 • Besøk på broen ombord på MS Norröna
 • Ølsmaking ombord på MS Norröna

Ring og bestill
eller få mer info

+45 9655 8500

  Program for dagene på Island

  Torsdag 13.06.2019 

  Vi anbefaler en tidlig frokost, så innseilingen til Seyðisfjörður kan nytes fra dekket. MS Norröna legger til i Seyðisfjörður kl. 08:30 lokal tid (kl. 09:30 skips tid). De reisende forlater fergen over landgangen. Det finnes en ventesal på terminalen. Bussen samler gruppemedlemmene opp ved terminalen, og turen rundt Island kan begynne. Først går turen tvers over den 620 m høye fjellovergangen, Fjarðarheiði. På den andre siden av fjellovergangen ligger Egilsstaðir, den største byen i Østisland. Herfra kjører vi videre til Reyðarfjörður, hvor det ligger en stor aluminiumsfabrikk – en arbeidsplass for mange i området. Vi fortsetter langs de vakre østfjorder og stopper i Stöðvarfjörður, hvor det er mulighet for å besøke Petra Stensamling (adgang betales individuelt på stedet). Petra var en eldre dame som hele sitt liv samlet på smukke steiner. Derfra kjører vi videre til de små fiskerbyene Breiðdalsvík og Djúpivogur, mens vi nyter synet av naturen. Fra Djúpivogur kjører vi langs Hamarsfjörður og Alftafjörður og videre langs Hvalnes og Lonsfjörður, som er kjent for sitt imponerende, fargerike fjell. På vestsiden av Almannaskarð kommer vi til Höfn, den viktigste byen i den sydøstlige delen av Island. Vi fortsetter inntil vi når til Suðursveit området, hvor vi overnatter. 

   

  Ostfjordene

   

  Fredag 14.06.2019 

  Fra Suðursveit kjører vi langs kysten med Nordatlanten til venstre for veien og til høyre kan vi nyte utsikten til isbreen Vatnajökull. Vi stopper ved dagens høydepunkt Jökulsárlón bresjøen med sine små flytende isfjell. Det vil være mulighet for en seiltur med en amfibiebåt (avregnes individuelt). Deretter kjører vi til Skaftafell National Park, hvor vi anbefaler en gåtur til Svartifoss vannfallet. Vi fortsetter mot vest til landsbyen Kirkjubæjarklaustur fra Skaftafell. Via Kirkjubæjarklaustur kjører vi gjennom vakre Eldhraun lavafeldet og over sandsletten til Vík, før vi fortsetter til Drangshlíð, hvor vi overnatter, ser vi det flotte 60 m høye vannfallet, Skógafoss. 

   

   

  Lørdag 15.06.2019

  Vi starter dagen med å kjøre mot vest langs sydkysten, hvor vi passerer gjennom landsbyene Hvolsvöllur og Hella. Så fortsetter vi til Haukadalur, som er berømt for sine geysirer. Vi tar oss god tid til å se springkildene, bl.a. Strokkur, som hvert ca. 5. minutt sender en søyle av varmt vann og vanndamp opp i luften. Etter besøket ved Haukadalur fortsetter vi mot nord, inntil vi når Islands mest berømte vannfall Gullfoss. Herfra kjører vi mot syd til landsbyen Laugarvatn, og derfra fortsetter vi til nasjonalparken Þingvellir, hvor det gamle parlamentet ble grunnlagt i år 930, og eksisterte inntil slutten 1800-tallet. Parlamentet ligger under åpen himmel, så det er ingen gamle bygninger, men man kan se, hvor folk samles ved Þingvellir. Dette området er kjent for sin naturlige skjønnhet og for sin geologiske betydning. Herfra fortsetter vi til Selfoss, hvor vi overnatter. 

   

  Gullfoss

   

  Søndag 16.06.2019

  Fra Selfoss kjører vi gjennom landsbyen Hveragerði til Reykjavík, hvor vi tar en rundtur i byen. Deretter har de reisende ettermiddagen til å utforske Reykjavík på egen hånd. Reykjavík er en kombinasjon av hovedstadens fordeler og landsbyens sjarme og har mye å by på. De fleste restauranter og gallerier er i sentrum, og der finner du også butikksgaten Laugavegur. Det er to store shoppingsentre, Kringlan og Smáralind. I Laugardalur, en dal på østsiden av byen, er det en botanisk hage og en familiepark med en liten zoologisk hage. Ved Öskjuhlíð, i den sydvestlige delen av byen, finner du en bakke med en stor bygning med en stor kuppel på toppen. Det er Perlan som er bygget over noen tanker med varmt vann. På 5. etasje er det en restaurant som roterer, og på 4. etasje finnes en kafeteria og en balkong, som går hele veien rundt kuppelen, hvorfra man kan nyte en praktfull utsikt over byen. Det mest berømte museet i byen er Nasjonalmuseet, som ligger i sentrum. I den østlige enden av byen finnes det et friluftsmuseum, Árbæjarsafn. Er du litt mer eventyrlysten kan vi anbefale å ta på hvalsafari eller å besøke Viðey. 

   

   

  Mandag 17.06.2019

  Vi forlater Reykjavík og kjører gjennom den lille landsbyen Kleppjárnsreykir til Islands største varme kilde, Deildartunguhver, som produserer 180 liter 96 graders varmt vann pr. sekund. Vi kommer forbi Hraunfossar vannfall, en rekke av små vannfall, som på et spektakulært vis, velter ut av lavaen. Etter dette stoppet går vi i retning nord over fjellovergangen. Holtavörðuheiði til fjorden Hrútafjörður. Der passerer vi den liten landsby Laugarbakki. Reisen til Akureyri fortsetter gjennom den lille byen Blönduós og den meget lange dalen, Langidalur. Deretter fører veien oss over Vatnsskarð til byen Varmahlíð i Skagarfjörður, som er berømt for hesteavl. Fra Varmahlíð kjører vi gjennom fjellovergangen Öxnadalsheiði og Öxnadalur, hvor vi får et overblikk over Hraundrangar, en stor og skarp fjelltopp på den nordlige siden av veien. Innen vi sjekker inn på vårt hotell i Eyjafjörður, kjører vi til Akureyri, og ser oss litt om i byen. 

   

  Tirsdag 18.06.2019

  Vårt førte stopp er ved vannfallet Goðafoss. Deretter fortsetter turen til Húsavík. Her vil det være mulighet for å besøke et hvalmuseum (entré avregnes individuelt). Videre kjører vi en tur til Ásbyrgi, som er en enorm kløft formet som en hestesko, omgitt av fjellformasjoner, som er opp til 100 m høye. Her går vi en liten gåtur i den flotte naturen, før vi kjører tilbake til Husavík, hvor vi skal overnatte. (Det er mulig å gå på hvalsafari (avregnes individuelt), hvis det foretrekkes fremfor å se Ásbyrgi). 

   

  Jarðböðin

   

  Onsdag 19.06.2019

  I dag kjører vi til det naturskjønne området ved sjøen Mývatn og Skútustaðir, hvor man kan se pseudo-krateret. Vi besøker også Dimmuborgir, som er en lavalabyrint. Deretter besøker vi Mývatn Naturbad (entré inkludert) og Námaskarð, som med kokende gjørme og gule svovelformasjoner er et uforglemmelig syn. Før vi fortsetter langs hovedveien til Egilsstaðir, hvor vi skal overnatte, skal vi se Dettifoss, det mest kraftfulle vannfallet i Europa. 

   

   

  Torsdag 20.06.2019

  Fra Egilsstaðir kjører bussen tilbake til Seyðisfjörður, hvor MS Norröna vil seile oss tilbake til Hirtshals. 

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 18. mai 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 20. mai 06:00
  Avreise
  Tórshavn. 20. mai 14:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.