PAKKEREiSER - KRYSSTOKT - KJØR SELV-FERIE

Smyril Line - Island med korte stopp på Færøyene

Island med korte stopp på Færøyene

Avreiser utenfor høysesongen

Denne reisen er et spennende alternativ til deg som har muligheten til å reise utenfor den normale turisthøysesongen og som kanskje vurderer et Viking Cruise, men gjerne vil ha flere dager til å oppleve Island, og til deg som gjerne vil oppleve Island og benytte muligheten til å besøke Færøyene på samme reise.

 

Denne bilferie-pakkereisen består av seiltur til Island t/r med overnatting ombord i 2 pers. lugar, stopp på Færøyene mandag på utreisen med arrangert bussutflukt til historiske Kirkjubøur, et fullt ruteprogram med 7 overnattinger på Island, 6 timer i Torshavn på torsdag på hjemreisen, hvor dere kan oppleve den sjarmerende lille hovedstaden til fots, frokost på hele reisen og muligheten til å ta med deres egen personbil ombord.

 

Ruteprogrammet vårt på Island er utarbeidet dag for dag, og er stappfullt av opplevelsesmuligheter. Det er ikke mange steder på jorden man kan oppleve like allsidige og storslåtte landskap som på Island, hvor naturen utfolder seg på det mest fantastiske vis. Ruteprogrammet vårt på Island følger ringveien rundt Island, som er ca. 1600 kilometer lang. Mengden av naturopplevelser underveis er enorm og variert. Man kan oppleve isbreer og dampende geysirer, varme, termiske bad, svovellandskaper og store, brusende fossefall. Man kan se hvilende og ulmende vulkaner, lava-månelandskaper, isfjell som driver rundt i krystallblå innsjøer og sjarmerende små landsbyer.  

 

Samtidig får dere en unik mulighet til å bli introdusert for den fantastiske færøyske skjærgården når vi stopper i Torshavn på mandag på vei til Island. Her deltar dere på en bussutflukt til Kirkjubøur, Færøyenes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sørvestkyst byr på en enestående utsikt over øyene Hestur og Koltur. I middelalderen var Kirkjubøur Færøyenes bispedømme og dermed landets åndelige og kulturelle sentrum. På torsdag på hjemreisen stopper vi igjen i Torshavn, hvor dere kan utforske byen på egen hånd i 6 timer før vi seiler videre hjemover.

 

En ting er sikkert - dere vil få inntrykk som setter spor for livet! Dere kan også finne masse inspirasjon i reisedagbøker fra Island som dere kan lese online her.

 

Bestilling

 • Bestilling skal skje på tlf. +45 96558500 eller på mail booking@smyrilline.dk.
  Ved bestilling opplyses det om hvor dere har sett tilbudet; navn, adresse og fødselsdato på begge reisende samt bilens modell og reg.nr, deres mobiltelefonnummer og epostadresse. 

       

OBS 

 • Reisen er basert på at 2 voksne bestiller og reiser sammen.
 • Det forventes ikke å være mulig å kunne kjøre fra skipet under stopp på Færøyene. 
 • Lugarfordeling skjer ombord på skipet og det er ikke mulig å bestille et spesielt lugarnummer eller dekk.

 

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

Pris pr. person når 2 reiser sammen:

 

I lavsesongen fra DKK 11.980

 

I mellomsesongen fra DKK 13.760

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Prisen inkluderer:
Tilleggsmuligheter:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  DAG 1 

  Etter landgang fra Norröna kjører du fra Seydisfjordur til Egilsstadir, hvor du tar korte stopp ved fossene langs veien. Etter en liten tur til Egilsstadir kjører du gjennom Skriddalur-området og gjennom fjellpasset Breiddalsheidi til Breiddalur, hvor barna fra gårdene i området selger fargerike steiner som de har funnet i fjellene. Alternativt kan du kjøre langs de østlige fjordene og stoppe på veien hos Petras Steinmuseum. Deretter kjører du videre langs svingete veier mens du nyter den vakre utsikten. Du passerer den lille byen Djùpivogur, og herfra forsetter du til Höfn, et litt større samfunn med en viktig fiskehavn. Du overnatter i dette området.

   

  DAG 2 

  Først kjører du til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor store isfjell flyter rundt. Det er mulig å være med på en seiltur i lagunen. Bruk deretter litt tid på å besøke Skaftafell Nasjonalpark og gå en tur til Svartifoss (1½ times gåtur i alt), og deretter fortsetter du langs sørkysten. Du krysser Skeidalársandur, en utvasket slette av sort sand ved foten av isbreen. Deretter har du muligheten til å stoppe ved det lille kapellet i Núpsstadur, og litt lengre frem besøke de interessante basaltsøylene ved Dverghamrar. Senere passerer du byen Kirkjubæjarklaustur, og krysser de utvaskede slettene Mýrdalssandur før du kommer til byen Vik. I nærheten av Vik har du muligheten til å kjøre opp til Dyrhólaey-klippene og se sjøpapegøyene (etter den 25. juni). Overnattingen vil være i dette området.

   

  DAG 3 

  Besøk Skógar Folk Museum og fossen Skógafoss før du fortsetter turen langs sørkysten. Gjør et stopp ved Seljalandsfoss, et vakkert og svært spesielt fossefall; hvis du ikke har noe i mot å bli våt, kan du gå bak det. I dag kan du også besøke to av Islands høydepunkter: Gullfoss, som noen mener er Islands vakreste foss, og Geysir med de kokende, springende kildene, hvorav Stokkur er den mest berømte. Dette området byr også på mange boblende, dampende og kokende kilder. Videre kjører du til Pingvellir Nasjonalpark, hvor det historiske utendørs parlamentet ble grunnlagt i år 930. Dette området er også svært interessant fra et geologisk synspunkt, ettersom det er plassert på toppen av den midt-atlantiske ryggen, hvor to jordplater langsomt glir fra hverandre. Dette gjør at det er mange sprekker i jorden i Pingvellir. Overnatting i Selfossområdet.

   

  DAG 4 

  Om morgenen anbefaler vi et besøk i Den blå Lagune for en svømmetur i det mineralrike, varme vannet. Etter et avslappende besøk her kjører du til hovedstaden, hvor du bruker resten av dagen til å utforske byen. Det er mye å oppleve i Reykjavik. Det er museer og gallerier, butikker, restauranter og kaféer. Overnatting i Reykjavik.

   

  DAG 5 

  I dag er det mulighet for å shoppe i Reykjavik før du forlater byen. Vi anbefaler at du kjører til Borgarfjordur for å besøke fossene Hraunfossar, byen Reykholt og de varme kildene Deildartunguhver. Overnatting i Borgarnes.

   

  DAG 6 

  I dag fortsetter du mot nord, forbi Grábrók-krateret (hvor du kan klatre opp og nyte den flotte utsikten over området) og over Holtavörduheidi-passet, som fører deg til Húnavatnssýsla. Dette området har en del landbruk og Skagafjördur-området er også kjent for hesteoppdrett. Det er muligheter for å besøke Glaumbær Landbruksmuseum. Fortsett over det imponerende passet Oxnadalsheidi (550 m) mot Akureyri, den viktigste byen nord på Island. (290-390 km). Overnatting i nærheten av Akureyri.

   

  DAG 7

  Kjør via Godafoss til sjøen Mývatn, hvor du kan bruke resten av dagen. Ved Skútustadir finner du pseudokratere, og Dimmuborgir er en vakker lavalabyrint med utrolige, forunderlige lavaformasjoner som skaper grobunn for en variert vegetasjon. En gåtur her kan virkelig anbefales. Du kan også besøke Námaskard solfataras, hvor de grå gjørmedammene koker, med det gule svovelbunnfallet og den uforglemmelige lukten. Du kan også klatre opp på Mount Hverfjall eller besøke Grjótagjá, en liten kløft som er fylt av varmt vann, eller det lignende fenomenet Stóragjá. Overnatting i Myvatn-området.

   

  DAG 8 

  Kjør mot nord langs halvøyen Tjörnes og ta dagens første stopp i fiskerbyen Húsavik for å se den pittoreske havnen eller, hvis du har lyst – dra på Whale Watching Safari. Du fortsetter langs den hesteskoformede halvøyen til Ásbyrgi, hvor du kan ta en kort gåtur til en liten, men vakker skog. Deretter kjører du gjennom nasjonalparken Jökulsárgljúfur. Du kan besøke Hafragilsfoss, og du må ikke gå glipp av Dettifoss, Islands mest kraftfulle foss. Etter å ha gått ned langs den klippefylte stien for å se fossen fortsetter du over høylandsplatået Mödrutalsheidi mot øst. Endelig kjører du gjennom dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den viktigste byen øst på Island, hvor du overnatter. (280–300 km).

   

  DAG 9

  Om morgenen kjører du 30 km tilbake til Seydisfjordur for å rekke fergen hjem.

   

   

  Mandag på Færøyene på utreisen 

  På vei til Island stopper fergen i havnen i Torshavn, hvor du deltar på bussutflukten vår til historiske Kirkjubøur. Kirkjubøur er Færøyenes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sørvestkyst byr på en enestående utsikt over øyene Hestur og Koltur. I middelalderen var Kirkjubøur Færøyenes bispesete, og dermed landets åndelige og kulturelle sentrum. 

   

  Etter utflukten har du tid til å finne et sted i byen for å spise lunsj på egen hånd, før fergen igjen legger til sjøs med retning mot Island og Seydisfjordur.

   

  Torsdag på Færøyene på hjemreisen

  Vi ankommer Færøyene på torsdag. Du kan gå fra dekk og bruke 6 timer på å oppleve Torshavn til fots, noe som gir deg nok tid til å oppleve det meste av den sjarmerende, lille hovedstaden. Torsdag kveld seiler vi videre hjemover mot Hirtshals i Danmark, hvor vi ankommer lørdag morgen.