+45 9655 8500
Smyril Line - 7 dager på Island med 2 svippturer til Færøyene

7 dager på Island med 2 svippturer til Færøyene

Avreiser utenfor høysesongen: 25.08.2018–20.10.2018

Denne reisen er et spennende alternativ til deg som kan reise utenfor den typiske turisthøysesongen, og som kanskje vurderer et North Atlantic Cruise, men gjerne vil ha flere dager til å oppleve Island, og til deg som gjerne vil oppleve Island og benytte muligheten til å besøke Færøyene på samme reise.

 

Denne pakkereisen er satt sammen av en seiltur til Island t/r med overnatting ombord i 2 pers. lugar, et 9 timers stopp på Færøyene mandag på utreisen med deltakelse i arrangert bussutflukt til historiske Kirkjubø, et fullt ruteprogram med 7 overnattinger på Island og et stopp på 6 timer i Torshavn torsdag på hjemreisen, hvor dere kan oppleve den sjarmerende lille hovedstaden til fots. Dere får frokost på hele reisen og dere tar med deres egen personbil ombord.

 

Ruteprogrammet vårt på Island er utarbeidet dag for dag og proppfullt av opplevelsesmuligheter. Lenger ned på denne siden kan du lese hele ruteprogrammet dag for dag på Island. Samtidig får dere den unike muligheten til å bli introdusert for det vakre færøyske øyhavet når vi på mandag stopper i 9 timer på veien til Island i Torshavn på Færøyene, hvor dere deltar på en bussutflukt til Kirkjubø, Færøyenes historiske hjerte. Torsdag på hjemreisen stopper vi igjen i 6 timer i Torshavn, hvor dere kan oppleve byen til fots på egenhånd, før vi seiler videre hjemover.

 

Én ting er sikkert: dere vil få inntrykk som setter spor for livet! Dere kan også finne masse inspirasjon i våre reisedagbøker fra Island, som dere kan lese online her.

 

Alle prisene for pakkerreiser til Island er med forbehold om den islandske regjeringens eventuelle regulering av turistskatt

Pris pr. person

 

Når 2 reiser sammen

 

I 2 pers. lugar uten vindu:

DKK 10.405

 

I 2 pers. lugar med vindu:

DKK 11.010

 

I 2 pers. lugar med vindu og dobbeltseng:

DKK 11.120

 

I de luxe lugar med dobbeltseng: 

DKK 12.255

 

 

Pris for 1 reisende

 

I enkelt lugar uten vindu

DKK 15.650

 

I enkelt lugar med vindu

DKK 16.850

 

 

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDIHP

Prisen inkluderer:
Tilleggsmuligheter:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  Island rutebeskrivelse (Rute 8)

  DAG 1 

  Etter landgang fra Norröna kjører du fra Seydisfjordur til Egilsstadir, hvor du tar korte stopp ved fossene langs veien. Etter en liten tur til Egilsstadir kjører du gjennom Skriddalur-området og gjennom fjellpasset Breiddalsheidi til Breiddalur, hvor barna fra gårdene i området selger fargerike steiner som de har funnet i fjellene. Alternativt kan du kjøre langs de østlige fjordene og stoppe på veien hos Petras Steinmuseum. Deretter kjører du videre langs svingete veier mens du nyter den vakre utsikten. Du passerer den lille byen Djùpivogur, og herfra forsetter du til Höfn, et litt større samfunn med en viktig fiskehavn. Du overnatter i dette området.

   

  DAG 2 

  Først kjører du til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor store isfjell flyter rundt. Det er mulig å være med på en seiltur i lagunen. Bruk deretter litt tid på å besøke Skaftafell Nasjonalpark og gå en tur til Svartifoss (1½ times gåtur i alt), og deretter fortsetter du langs sørkysten. Du krysser Skeidalársandur, en utvasket slette av sort sand ved foten av isbreen. Deretter har du muligheten til å stoppe ved det lille kapellet i Núpsstadur, og litt lengre frem besøke de interessante basaltsøylene ved Dverghamrar. Senere passerer du byen Kirkjubæjarklaustur, og krysser de utvaskede slettene Mýrdalssandur før du kommer til byen Vik. I nærheten av Vik har du muligheten til å kjøre opp til Dyrhólaey-klippene og se sjøpapegøyene (etter den 25. juni). Overnattingen vil være i dette området.

   

  DAG 3 

  Besøk Skógar Folk Museum og fossen Skógafoss før du fortsetter turen langs sørkysten. Gjør et stopp ved Seljalandsfoss, et vakkert og svært spesielt fossefall; hvis du ikke har noe i mot å bli våt, kan du gå bak det. I dag kan du også besøke to av Islands høydepunkter: Gullfoss, som noen mener er Islands vakreste foss, og Geysir med de kokende, springende kildene, hvorav Stokkur er den mest berømte. Dette området byr også på mange boblende, dampende og kokende kilder. Videre kjører du til Pingvellir Nasjonalpark, hvor det historiske utendørs parlamentet ble grunnlagt i år 930. Dette området er også svært interessant fra et geologisk synspunkt, ettersom det er plassert på toppen av den midt-atlantiske ryggen, hvor to jordplater langsomt glir fra hverandre. Dette gjør at det er mange sprekker i jorden i Pingvellir. Overnatting i Selfossområdet.

   

  DAG 4 

  Om morgenen anbefaler vi et besøk i Den blå Lagune for en svømmetur i det mineralrike, varme vannet. Etter et avslappende besøk her kjører du til hovedstaden, hvor du bruker resten av dagen til å utforske byen. Det er mye å oppleve i Reykjavik. Det er museer og gallerier, butikker, restauranter og kaféer. Overnatting i Reykjavik.

   

  DAG 5 

  I dag er det mulighet for å shoppe i Reykjavik før du forlater byen. Vi anbefaler at du kjører til Borgarfjordur for å besøke fossene Hraunfossar, byen Reykholt og de varme kildene Deildartunguhver. Overnatting i Borgarnes.

   

  DAG 6 

  I dag fortsetter du mot nord, forbi Grábrók-krateret (hvor du kan klatre opp og nyte den flotte utsikten over området) og over Holtavörduheidi-passet, som fører deg til Húnavatnssýsla. Dette området har en del landbruk og Skagafjördur-området er også kjent for hesteoppdrett. Det er muligheter for å besøke Glaumbær Landbruksmuseum. Fortsett over det imponerende passet Oxnadalsheidi (550 m) mot Akureyri, den viktigste byen nord på Island. (290-390 km). Overnatting i nærheten av Akureyri.

   

  DAG 7

  Kjør via Godafoss til sjøen Mývatn, hvor du kan bruke resten av dagen. Ved Skútustadir finner du pseudokratere, og Dimmuborgir er en vakker lavalabyrint med utrolige, forunderlige lavaformasjoner som skaper grobunn for en variert vegetasjon. En gåtur her kan virkelig anbefales. Du kan også besøke Námaskard solfataras, hvor de grå gjørmedammene koker, med det gule svovelbunnfallet og den uforglemmelige lukten. Du kan også klatre opp på Mount Hverfjall eller besøke Grjótagjá, en liten kløft som er fylt av varmt vann, eller det lignende fenomenet Stóragjá. Overnatting i Myvatn-området.

   

  DAG 8 

  Kjør mot nord langs halvøyen Tjörnes og ta dagens første stopp i fiskerbyen Húsavik for å se den pittoreske havnen eller, hvis du har lyst – dra på Whale Watching Safari. Du fortsetter langs den hesteskoformede halvøyen til Ásbyrgi, hvor du kan ta en kort gåtur til en liten, men vakker skog. Deretter kjører du gjennom nasjonalparken Jökulsárgljúfur. Du kan besøke Hafragilsfoss, og du må ikke gå glipp av Dettifoss, Islands mest kraftfulle foss. Etter å ha gått ned langs den klippefylte stien for å se fossen fortsetter du over høylandsplatået Mödrutalsheidi mot øst. Endelig kjører du gjennom dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den viktigste byen øst på Island, hvor du overnatter. (280–300 km).

   

  DAG 9

  Om morgenen kjører du 30 km tilbake til Seydisfjordur for å rekke fergen hjem.

   

   

  Catalogue (single)

  • Opplevelsesmagasin Island og Færøyene

   Opplevelsesmagasin Island og Færøyene

   Les vårt opplevelsesmagasin om Island og Færøyene her.

  Catalogue (single)

  • Island Explorer Reisebeskrivelse

   Island Explorer Reisebeskrivelse

   To uker på Island. Livsnyternes tur til Island.

  Tórshavn til fots

  Tórshavn til fots

  Nyt en guidet tur og lær om stedene du passerer i vakre Tórshavn.

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 23. jun 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 24. jun 22:30

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.