+45 9655 8500
Smyril Line - 7 eller 14 dage på Island kombineret med 3 dage på Færøyene på utrejsen

7 eller 14 dage på Island kombineret med 3 dage på Færøyene på utrejsen

Når du først har seilt over det nordatlantiske hav, burde du utnytte den unike muligheten du har til å kombinere Islandsreisen med et par dagers stopp på Færøyene. Opplev to forbløffende land, på en og samme reise. To forskjellige kulturer. To muligheter til å se noe du ikke har sett før.

 

Vi har satt sammen en pakkereise med seilas t/r, overnatting ombord i en 2-pers lugar med bad og toalett, 3 hotellovernattinger på Færøyene, 7 eller 14 overnattinger underveis på ruten på Island, på hotell, gjestgiveri og bondegård, frokost på hele reisen, og egen personbil med ombord.

 

Island ble kåret til verdens sikreste og mest fredelige reisemål av Global Peace Index i 2016, og det er ikke mange steder på jorden du finner så storslått og variert natur som her, hvor jordplatene mellom Amerika og Europa møtes. På Island utfolder naturen seg på en helt fantastisk måte. Her kan man oppleve isbreer, dampende geysirer, termalbad, svovellandskap, store brusende fosser, hvilende og ulmende vulkaner, lava-månelandskap og isfjell som driver rundt i krystallblå sjøer.

 

Færøyene består av 18 små øyer, hvorav 17 er tilgjengelige. 6 av øyene er forbundet med broer og tuneller. National Geographic Traveler’s har kåret Færøyene til ’verdens mest uspolerte øyer’, og her kan du oppleve en verden de fleste bare kjenner fra Ringenes Herre-filmene. Du er aldri lenger enn 5 km fra havet på Færøyene, og overalt hvor du går har du utsikt til flere av de 340 fjelltoppene. Her finner du store områder med uberørt natur, og den Færøyske naturen er lett tilgjengelig. Dagene på Færøyene tilrettelegger du selv, og i reisebeskrivelsen under finner du forslag til hele ruten. 

 

 

Pris pr. person når 2 reiser sammen:

 

7 netter på Island og 3 netter på Færøyene: 

 

I høysesongen 2018

 

fra DKK 16.960

 

 

14 netter på Island og 3 netter på Færøyene: 

 

I høysesongen 2018 

 

fra DKK 25.195

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Prisen inkluderer:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  Reiseforslag

  Det er ikke lagt program for dagene på Færøyene. Vi foreslår at dere starter mandagen med en utflukt til det vakre naturområdet Gjógv som er ca. en time fra Torshavn. Dere kan velge mellom to veier som begge fører til Gjógv. Vi anbefaler å ta den ene veien til Gjógv, og den andre veien på vei tilbake. Besøk Funning, Gjógv Slættarantindur, Risin og Kellingen, Tjørnuvík og Saksun, og få en dagstur med mange inntrykk av vakre naturopplevelser og frisk luft. Om sommeren kan man også få øye på lundefuglen som er på besøk.

   

  Saksun

   

  På tirsdag foreslår vi at dere besøker Vestmanna-klippene som er kjent for de imponerende fuglefjellene og grottene. Om sommeren er det også daglige båtturer gjennom smale sund og inn i dype grotter. På vei til Vestmanna passerer man også de to vakre landsbyene Leynar og Kvivik.

   

  Onsdag brukes i Torshavn – en av verdens minste hovedsteder. Byen er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. I området omkring havnen ligger Tinganes hvor regjeringen holder til. Det er også her ”gamlebyen” i Torshavn befinner seg. De søte små husene i gamlebyen har blitt kontinuerlig restaurert og området er forvandlet til et hyggelig og attraktivt sted. Over havnen ligger Skansin som er en gammel festning bygget i år 1580 for å forsvare Tórshavn fra pirater. Vaglið, som er byens sentrum, ligger kun fem minutters gange fra havnen. Herfra er det gåavstand til butikker og restauranter. Sent på ettermiddagen går turen videre til Island.

   

  Tinganes

   

  Dere vil ankomme Seydisfjordur på Island, og allerede på den første strekningen kan man se tre små, vakre fossefall. Dere kan besøke Egilsstadir og Breiddalur-dalen eller kjøre langs øst-fjordene. Kjør langs den langstrakte fjorden, svingete veier og over en liten fjellovergang, og nyt utsikten over isbreen Vatnajökull. Overnatting vil være i Höfn-området. 

   

  Opplev den fantastiske bresjøen Jökulsárlón, Besøk nasjonalparken Skaftafell og fossen Svartifoss. Kryss Skeidarársandur, en slette av svart sand ved foten av en isbre. Se basaltsøylene ved Dverghamrar og kryss Mýrdalssandurs utvaskede sletter. Overnatting vil være i Vik-området.

   

  Svartifoss

   

  Se hvordan Skógafoss lager vakre regnbuer, gå inn under Seljajlandsfoss og opplev Islands høydepunkt – Gullfoss. Utforsk området rundt Geysir og den berømte kilden Strokkur. Besøk Thingvellir nasjonalpark hvor det islandske parlament har sin opprinnelse. Overnatting i Selfoss-området.

   

  Start dagen med å utforske Reykjavik. Hvis du har lyst, kan du om ettermiddagen ta turen til Den Blå Lagune for å svømme i det varme og mineralrike vannet. Sent på ettermiddagen går turen til Borgarfjördur for overnatting.

   

  Blue Lagoon


  Se Hraunfossar og fortsett nordover forbi Grábrók krateret. Fortsett via Holtavörduheidi til Húnavatnssýsla, og deretter over den imponerende fjellovergangen Öxnadalsheidi (550 m) til Akureyri som er den viktigste byen på nord-Island (290-390 km). Overnatting vil være i, eller tett til, Akureyri.

   

  Opplev Mývatn-området og se Skútustadir pseudokratrene og Dimmuborgir, en vakker lava-labyrint. Et annet sted verdt å besøke er Námaskard solfataras med sine kokende gjørmedammer og svovelgroper. Dere kan også besøke Griótagjá some er en smal kløft fylt med varmt vann. Natten tilbringes i Mývatn-området.

   

  Kjør langs halvøyen Tjörnes og ta det første stopp i fiskerbyen Húsavik, hvor dere kan nyte den pittoreske havnen eller dra på hvalsafari. Besøk Jökulsárgljúfur nasjonalpark og Hafragilsfoss og gå heller ikke glipp av Dettifoss, Islands kraftigste fossefall. Fortsett deretter østover, over vidda Mödrudalsheidi. Avslutt turen gjennom dalen Jökuldalur til Egilsstadir, den viktigste byen på øst-Island, for å overnatte der.
    

  Dettifoss

   

  Neste morgen går turen til Seydisfjordur hvor hjemreisen med MS Norröna venter.

   

  Catalogue (single)

  Catalogue (single)

  • Opplevelsesmagasin Island og Færøyene

   Opplevelsesmagasin Island og Færøyene

   Les vårt opplevelsesmagasin om Island og Færøyene her.

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 23. jun 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 24. jun 22:30

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.