PAKKEREiSER - KRYSSTOKT - KJØR SELV-FERIE

Island Kjør Selv-ferie

Det finnes ikke mange steder på jorden hvor man finner så storslagen og mangfoldig natur som her, hvor jordplatene mellom Amerika og Europa møtes og naturen utfolder seg på det mest fantastiske vis. Du kan oppleve isbreer, eksploderende og dampende geysirer, termiske bad, svovellandskap, store, brusende fossefall, ulmende vulkaner, månelignende lavalandskap, flytende isberg, kalvende isbreer og små, hyggelige landsbyer.

 

Prøv å seile på isbrelagunen Jökulsarlon, en arktisk opplevelse i særklasse og et av Islands største vidunder. Besøk også det eventyrlige landskapet ved Mývatn, bestrødd med lavasøyler som stikker opp overalt, hvor NASA har trent sine kommende måneastronauter. Gå heller ikke glipp av de fantastiske fossefallene på Island, blant annet Dettifoss, som er Europas kraftigste. Se hvordan Skógafoss lager vakre regnbuer, gå inn under Seljajlandsfoss og opplev den mest berømte av dem alle; Gullfoss.

 

Island er kjent for sine 170 varme kilder, som har oppstått fordi jordskorpen er mye tynnere der enn i Europa og Amerika, dermed finnes mange muligheter for et utendørs bad i vann som holder 38 grader. Kanskje vil du gå en tur langs kraterkanten til vulkanen Krafla, eller vandre i det nordvestlige høylandet hvor du kan oppleve gammel, islandsk saueavltradisjon på nært hold, når sauene holdes adskilt.

 

Ønsker du flere utfordringer kan du vandre på Europas største isbre, Vatnajökull, eller dra på guidet tur hvor du kan få prøve for eksempel rafting, brevandring eller å kjøre snøscooter. I tillegg kan du også dra på hvalsafari eller ta en ridetur på en av de berømte islandshestene.

 

Island byr på det nye og spennende nordiske kjøkken og vet å bruke havets og øyens ressurser. Naturligvis kan du få nyte frisk fisk og islandsk lam. Ønsker du å smake noe mer særegent, så prøv for eksempel brennevinen "Den Sorte Død" til stekt lammelår og den lokale, berømte yoghurten Skyr med islandske blåbær til dessert. Tørsten kan du enkelt slukke ved å drikke fra de islandske kildene, verdens reneste vann.

  

Opplevelsesreisene våre baserer seg på å kjøre rundt Island, altså cirka 140-160 mil. Antallet naturopplevelser underveis er mange og varierende. Vi har et stort utvalg av Kjør Selv programmer/rutebeskrivelser (se nedenfor) og vi er overbeviste om at du vil bli inspirert til å virkeliggjøre dine drømmer om storslagne opplevelser. Ta en nærmere titt på våre Kjør Selv ruter og program, og på de ulike overnattingsmulighetene.

 

Når du velger en Kjør Selv-ferie begynner ferien og opplevelsene så fort du har parkert bilen ombord, når M/S Norröna krysser Nord-Atlanteren og seiler vikingenes opprinnelige reiserute ut på Atlanteren, rett forbi Shetlandsøyene, til Færøyene og deretter opp til Island. Naturligvis går det an å kombinere reisen over Nord-Atlanteren med et to- til tredagers stopp på Færøyene på veien til eller hjem.

 

Reiserådgiverne våre har selv besøkt Island og reist med MS Norröna, og ser fram til å deg råd og informasjon angående bestilling på tlf.: 96558500 eller på booking@smyrilline.dk  

 

Pakkereise til Island: Kjør Selv-ferie

sml-productlist-2015-new-general
 • i Explorer Light
 • i Explorer Holiday
  Island

  Explorer Holiday

  Kombiner opphold i feriehus med en komplett rundreise på Island.

 • i Explorer Highland
 • i Explorer Plus
  Island

  Explorer Plus

  Island-rundreise på ekstra gode hoteller.

Kun fergeoverfart

sml-productlist-2015-new-general
 • i Med MC
  Island

  Med MC

  Sommerferie. Inkl. seilas m. overnatting i 2 pers. lugar og egen MC med.

 • i Med egen bil
  Island

  Med egen bil

  Friheten til å kjøre hvor enn dere vil, når dere vil.

 • i Med bobil
  Island

  Med bobil

  Total frihed og store naturoplevelser.

Få Færøyene med på kjøpet

sml-productlist-2015-new-general