•  
 •  
 •  
 •  

Færøyene øyhopping

Smyril Line - Færøyene øyhopping

Færøyene øyhopping

Færøyene rundt med overnatting på forskjellige øyer

Med øyhopping tilbyr vi overnatting på tre forskjellige øyer. Selv om avstandene mellom øyene er relativt små er det mulig å bruke to eller tre forskjellige hoteller til et opphold. Du kan f.eks. tilbringe en til to dager i Tórshavn, to dager Klaksvík og to dage i Runavík. Den nøyaktige rekkefølgen av overnattingsstedene avhenger av tilgjengeligheten på hotellene vi samarbeider med.

 

Det er mulig å ta dagsturer til de fleste færøyske øyer. De to største øyene, Streymoy og Eysturoy er forbundet med en bro, Sundabrúgvin. Streymoy og Vágar er forbundet med en undersjøisk tunnel – det samme gjelder for Eysturoy og Borðoy. Der er gode fergeforbindelser mellom Tórshavn og Suðuroy, samt Gamlarætt og Sandoy. De fleste andre øyer kan besøkes via sjøveien.

 

Våre reisekonsulenter har alle reist på Færøyene og gleder seg til å hjelpe deg med din bestilling på tlf. +45 96558500 og e-post: booking@smyrilline.dk.

 

 

priceExamples

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen inkl. 1 bil og hoteller på Færøyene

Prisliste (2020)

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Ring og bestill
eller få mer info

+45 9655 8500

  Hoteller

  • Hotel Hafnia
   Contact

   Med sentral beliggenhet, midt i Tórshavn, er Hotel Hafnia et godt uutgangspunkt for å utforske en av verdens minste hovedsteder. Tórshavn byr både på den gamle bydelen, små gater, hyggelige caféer og restauranter. Eller ta en tur til havnen, nyt den salte luften og den hyggelige stemningen.

    

   Parkering: 

   Hotellet henviser til de omkringliggende parkeringsplassene og til parkeringsområdet ved Skálatrøð, som ligger ca. 3-4 minutters gange fra Hafnia. Her er det soneparkering (8 timer). Det er mulig å parkere 1 time foran hotellet og 2 timer bak hotellet på et begrenset antall parkeringsplasser. Det er 4 parkeringsplasser bak hotellet (kan ikke reserveres). Gjester pleier å sette fra seg bagasjen først, og deretter parkere bilen sin.

    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inkludert (eksl. mandag i mellem- og lavsesong)
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   12:00
  • Hotel Klaksvík
   Contact

   Hotel Klaksvík er godt plassert med en vidunderlig utsikt over fiskerbyen Klaksvík. Hotellet var tidligere et sjømannshjem, og er ombygget til et hyggelig hotell med store værelser. Hotellet serverer frokost og kaffe. Der er gratis trådløst internett. Det er ikke mulig å spise lunsj eller middag på hotellet. 

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inkludert
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   10:00
  • Hotel Runavík
   Contact

   Hotellet ligger godt plassert ift. by og havn. Det lille hotellet er utstyrt med heis og gratis WiFi. Runavík er en færøysk bygd på den sydlige Eysturoy med 3.700 innbyggere.

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inkludert
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja

  10 ideer til opplevelser på Færøyene


  Midt i Nord-Atlanteren kun en halv dags seiltur fra det europeiske fastland omkranses Færøyene av 1.289 km med kystlinje. Avstanden til havet overstiger aldri 5 km.


  Færøyene er kjent for sine milde vintre og kjølige somre, og uansett årstid vil du bli møtt av den spektakulære naturen når du seiler inn i fjordene.


  Naturen har en ubegripelig betydning her og dens innflytelse på den lokale kulturen må ikke undervurderes. Naturen ligger dypt forankret i innbyggernes karakter og tenkemåte.


  Øyenes befolkning på nesten 52.000 innbyggere er spredt ut over de 17 bebodde øyene. Øyene er forbundet med en fremragende infrastruktur av veinett, tunnel- og fergeforbindelser.


  Færingene er et varmt, sjenerøst, vennlig og gjestfritt folk. De er familieorienterte, jordnære og har stor respekt for tradisjoner. Et viktig kjennetegn ovenfor færinger er deres åpenhet ovenfor turister. Færingene er stolte av sitt land, kultur og de vil velvillig vise frem det beste Færøyene har å tilby til sine turister.
   

  Tórshavn


  Tórshavn

  Med kun omkring 20.000 innbyggere er Tórshavn ikke kun en av verdens minste hovedsteder, men også en av de mest sjarmerende med en spennende blanding av gammelt og nytt. Gå inn i byen til fots og se gamle, fredede bygninger og arkitekttegnede hus side om side. Vi anbefaler spesielt en spasertur på halvøyen Tinganes hvor regjeringen holder plass og Reyn som er den gamle og idylliske bydelen. Færøyenes Kunstmuseum og Nordens Hus er også steder verdt å besøke. Dessuten byr Tórshavn på spennende muligheter for shopping. Lokale designere handler i bl.a. Østrøm og hos Guðrun & Guðrun. Det nordiske kjøkkenet finnes i flere av de spennende og innbydende restaurantene i den lille hovedstaden.  


  Tips: Summartónar – konserter i hele landet hvor flere av de er gratis!
   

  Nólsoy

  Nólsoy er øyen for deg som ønsker å oppleve både natur og landsbyen på én og samme gang. Det er en god mulighet for å ta en gåtur i naturen, f.eks. ved den gamle vardestien over fjellet Eggjarklettur ut til fyrtårnet Borðan. Turen tar i alt fire timer. Der er flere caféer i Nólsoys eneste bygd som har det samme navnet som øyen.


   

  Kirkjubøur

  Den historiske bygden Kirkjubøur ligger en 10 minutters kjøretur fra Tórshavn. Kirkjubøur var bispedømmes og i tillegg Færøyanes åndelige og kulturelle midtpunkt. Olavkirken (1200-tallet), Magnuskatedralen (1300-tallet) og Kongsgården hvor Paturssonfamilien nå bor på 17. generasjon er alle monumenter som vinner en lang historie. Hvorfor ikke ta gåturen fra Tórshavn til Kirkjubøur gjennom den gamle stien? Turen er 7 km lang. og forholdsvis enkel å passere - og utsikten er fantastisk. 


  Vestmannabjergene

  Vestmannabergene er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Man kommer helt tett på fuglelivet og de majestetiske omgivelsene i form av grotter og bratte klipper. Book din båttur på excursions.fo.

   

  Saksun

   

  Saksun & Tjørnuvík

  Fantastiske Saksun er et populært utfluktssted som ligger i den nordvestlige delen av Streymoy. Når det er lavvann kan man gå den cirka 3 km. lange turen ut til Atlanterhavet. Kongsbondegården Dúvugarðar fra 1600-tallet er i dag et museum og café i sommermånedene. Litt nordligere på Streymoy ligger Tjørnuvík i bunnen av en bukt med utsikt til de kjente steinsøylene «Kjempen» og «Kjellingen». På vei til eller fra Tjørnuvík anbefaler vi et lite stopp ved den imponerende fossen Fossá.


  Gjógv


  Gjógv

  Det bildeskjønne Gjógv ligger på Eysturoys nordøstkyst. Bygden er kjent for sin landingsplass i øyens naturlige kløft. Landingsplassen var bygdens livsnerve inntil veien ble bygd i 1960. Gjógv er det færøyske ordet for kløft.

  Den gamle kjøpmannsbutikken fra 1883 er åpen som både butikk og café om sommeren. Ellers har hotellet Gjáargarður en restaurant. Det er gode turmuligheter i området. Tett ved Gjógv ligger også Færøyanes høyeste berg; Slættaratindur. Etter vandreturen opp til toppen av det 880m høye berget kan du hvile føttene og nyte den utrolige utsikten. 


  Mykines

  Mykines er øyhavets vestligste øy. Vandreturen fra bygden Mykines til holmen med fyrtårnet er særegen opplevelse. Nyt den fantastiske utsikten over havet mot vest og andre øyer mot øst mens du vandrer ut mot øyen. Stedet blir også kalt “fuglens paradis” på grunn av det rikelige fugleliv – det er hundrevis av søte lundefugler som bygger huler her i løpet av sommermånedene.
  For å bestille fergetur til Mykines og/eller å betale for adgang til vandreturen gjennom lundekolonien ut til Mykineshólmur går du inn på mykines.fo


  Gásadalur


  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípa er et av de mest fotograferte stedene på Færøyene. Fra kanten av dette berget er der 142m loddrett ned til havet og samtidig ser du sjøen Sørvágsvatn – den største innsjøen på Færøyene. Herfra kan du også se den sydligste delen av Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy. På den andre siden kan du se fuglebergene Sørvágsbjørg, Mykines og Mykineshólmur. Vi anbefaler å ta en guidet vandretur til Trælanípa som kan bookes på excursions.fo.


  I bygden Gásadalur ligger Færøyenes mest kjente vannfall Múlafossur som faller ned i Atlanterhavet. Blant de karakteristiske husene med gresstak ligger Gásadalsgarður som er et gjestehus med en tilhørende café. Her kan du nyte landsbyidyllen og hjemmelagede færøyske spesialiteter.


  Klaksvík

  Klaksvík er Færøyenes nest største by. Byen ligger i en dal i bunnen av bukten mot nord som danner havnen. Byen er omringet av høye fjell – deriblant fjellet Klakkur som byen er oppkalt etter. Vi anbefaler en vandretur til Klakkur – om været et godt kan du oppleve en storslagen utsikt. Klaksvík byr på kultur, shopping i hyggelige små butikker, samt sjarmerende caféer. 


  Sandur


  Sandur

  Sandur, som er en av de eldste bygdene på Færøyene, er hovedbygden på Sandoy. Sandur er kjent for sin store sandstrand og klippene, samt den naturskjønne bukten Søltuvík på vestsiden av Sandoy. Dessuten er det to museer og en hyggelig café i Sandur. Det er fergeforbindelse fra Gamlarætt på Streymoy til Skopun. Besøk turistinformasjonen ved fergeleiet i Skopun for flere tips til utfluktsmål på Sandoy

  Verdt å vite

  Øy-hopping

  Denne pakken gir deg mulighet for å oppleve forskjellige øyer.


  Hotellferie i Tórshavn 

  Her bor du på et av våre hoteller i sentrum av hovedstaden Tórshavn. Vi har 2 hoteller:


  Hotel Hafnia:
  Hotellet ligger i den gamle og historiske bydelen. Fra hotellets takterrasse er det en unik panoramautsikt over hele byen og havnen. Les mer her: hafnia.fo 


  Hotel Brandan:
  Hotellet har en sentral beliggenhet i Tórshavn, kun få minutters gange fra byens sentrum. Les mer her: hotelbrandan.com

   

  Færøyene i feriehus

  Feriehuspakkene inkluderer overnatting i privateide feriehus. Varme og elektrisitet er inkludert samt sengetøy og sluttrengjøring. 

   

  Frokost ved tidlig ankomst

  Når du ankommer Færøyene mandag morgen, er frokosten ikke inkludert. Du kan kjøpe frokost på ankomstdagen. Prisen for ekstra frokost kan variere fra hotell til hotell.


  Spesielle behov

  Hvis du har spesielle behov, bes du informere oss ved bestilling.

   

  Vennligst bemerk

  Vi kan ikke garantere at deres spesifikke ønsker, for eksempel lugar eller pakkereise, vil være ledig ved bestilling. Vi vil dog gjøre vårt beste for å tilby deg et passende alternativ. Prisen på pakkereiser vil naturligvis gjenspeile eventuelle tilsvarende endringer.

  Catalogue (single)

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avreise
  Tórshavn. 27. jan 14:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 28. jan 09:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.