+45 9655 8500
no - Jubileumsreise til Færøyene

Jubileumsreise til Færøyene

Pakkereise m. hotell, 5 utflukter og seilas. 

Avreise lørdager fra 9.6 til 18.8.2018.

 

Nå gir vi deg muligheten til å besøke Færøyene i høysesongen. I tillegg til noen avslappende dager ombord får du syv dager til å oppleve Færøyenes mange flotte og sjarmerende steder på våre utflukter med buss. Denne reisen er et opplagt valg for dere som ikke har bil, eller som gjerne vil slippe å kjøre selv på Færøyene. (Man har mulighet til å ta med bilen med for kun 995,-) 

 

Du kan reise fra Hirtshals i perioden fra 9. juni til 18. august og oppleve Færøyene i sin flotte, jadegrønne drakt, se grønne fjell og blått hav, nyte lange, lyse sommernetter og se lundefugler på sommerbesøk. Mandag har vi planlagt en utflukt til Kirkjubø, tirsdag har dere dagen for dere selv, onsdag skal vi besøke den gamle stadgården Gardahusid, torsdag besøker vi Gjógv, fredag går turen til Saksun, lørdagen har dere for dere selv, og søndag avslutter vi oppholdet med en grottekonsert ombord på Nordlysid.

 

Vi har trukket fra 500 DKK i jubileumsrabatt pr. person. Reisen inkluderer 7 hotellovernattinger sentralt i Torshavn på Hotel Hafnia på Færøyene, 5 utflukter på Færøyene, to dager på egenhånd i Torshavn, seilas t/r med overnatting i en 2 pers. lugar med eget toalett og dusj, frokost under hele reisen og servering ombord (se ”prisen inkluderer”). De viste priser er fratrukket jubilæumsrabatten. 

 

TIPS

Du har også mulighet til å bestille en utflukt på tirsdagen i tillegg, en gåtur til Bø for 598 DKK pr. pers., og du kan ta med egen personbil ombord for kun 995 DKK.

 

Du kan også forhåndsbestille måltider ombord før avreisen, og dermed spare i forhold til prisene ombord. Hvis du kjører din egen bil til Hirtshals, kan du parkere billig under reisen.

 

OBS

 • De viste prisene er fratrukket jubileumsrabatten.
 • De viste prisene er ekskl. transport fra og til hotellet 
 • Reisen kan ikke kjøpes online, men kan bestilles på tlf. +45 96558500 eller via e-post: booking@smyrilline.dk
 • Det er ikke mulig å endre tilbudets avreisedatoer.
 • Det er ikke mulig å kombinere tilbudet med andre tilbud eller produkter.
 • Det er ikke mulig å oppnå andre medlemsrabatter, da dette er en tilbudsreise.

 

Pris pr. person (Den viste prisen er fratrukket jubileumsrabatten)

 

Når 2 reiser sammen uten bil:

I 2 pers. lugar uten vindu: DKK 9.850

 

I 2 pers. lugar med vindu: DKK 10.100

 

I De luxe lugar: DKK 11.100

 

Når 2 reiser sammen med bil:

I 2 pers. lugar uten vindu: DKK 10.348

 

I 2 pers. lugar med vindu: DKK 10.598

 

I De luxe lugar: DKK 11.598

 

 

Når 1 person reiser alene i enkelt lugar uten vindu:

Uten bil: DKK 13.525

Med bil: DKK 14.520

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Prisen inkluderer:
 • Fergetransport tur/retur
 • Overnatting i 2-personslugar
 • 7 overnattinger på hotell i Tórshavn
 • 5 utflukter på Færøyene
 • Frokost under hele reisen
 • 3-retters kveldsmeny ombord lørdag
 • Frokost i The Diner og kveldsbuffet ombord søndag og mandag

 

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

Program

 

Mandag Kirkjubø

Kirkjubøur er Færøyenes historiske hjerte. Bygden på Streymoys sørvestkyst byr på enestående utsikt over øyene Hestur og Koltur. I middelalderen var Kirkjubøur Færøyenes bispesete og dermed landets åndelige og kulturelle sentrum. 
 
På denne unike turen kjører vi gjennom Tórshavn, som antagelig er verdens minste hovedstad, og deretter opp mellom flotte fjell og forbi bygden Velbastaður, som ligger helt ytterst på en fjellskråning. 
 
Turen er både malerisk og lærerik med guide. Kirkjubøurs bonde står klar til å ta imot oss når vi ankommer og guider oss først gjennom den gåtefulle Magnuskatedralen, som ble oppført rundt år 1300 av biskop Erlendur. Deretter går ferden til Olavskirken og den tidligere kongsgården
Kirkjubøargarðurs stuehus (Roykstovan). Kongsgården har stått i nesten et årtusen og sies å være verdens eldste bebodde trehus. Som prikken over i-en byr verten på en kopp kaffe og kaker i den stemningsfylte Roykstovan.
 
 
 
Tidspunkt: 08:50-13:00, busstur med guide.
 
 

Onsdag Garðahúsið

Turen starter i Tórshavn og fortsetter langs den flotte fjellveien over Tórshavn som kalles ”Oyggjarvegurin”, direkte oversatt til ”øyveien”, og over fjellovergangen Norðadalsskarð. Herfra kan du se øyene Koltur og Hestur.
 
GarðahúsiðDeretter går turen til Kollafjørður, som er den lengste landsbyen på Færøyene og ligger på Streymoys østkyst. Turen fortsetter over broen som forbinder Streymoy og Eysturoy - den eneste broen over Nord-Atlanterhavet. Etter at vi har krysset broen kjører vi forbi et par små landsbyer på veien til Søldafjørður, hvor vi stopper for å få noe varmt å drikke og en matbit på ”Garðahúsið”, en hyggelig tidligere stadsgård fra det 19. århundret. Landsbyen Søldafjørður er del av en kjede av landsbyer som strekker seg langs den østlige siden av Skálafjørður fjord på Eysturoy. Det tar rundt en time å kjøre til Garðahúsið, og du får muligheten til å oppleve både Streymoy og Eysturoy, som er hovedøyene på Færøyene. Garðahús er et privateid hjem og vertene Jákup og Lena bor her i det koselige huset. Jákup og Lena åpner hjemmet sitt for besøk, og hvis du ønsker en helt unik opplevelse er dette turen for deg. Du får oppleve det fantastiske landskapet på Eysturoy og Streymoy, og du møter de lokale. Denne turen er både naturskjønn og historisk.
 
Tidspunkt: 08:50-14:00, busstur med guide.
 

Torsdag Gjógv

Gjógv ligger på̊ Eysturoys ytterste nordøstkyst. På veien østover kjører vi over broen fra Færøyenes største øy, Streymoy, til den nest største, nemlig Eysturoy. På veien passerer vi ruvende Slættaratindur (882 meter) og Gráfelli (857 meter), øygruppens høyeste fjell. 
 
GjógvGjógv er mest kjent for sitt pittoreske landskap med gamle, fargerike hus plassert rundt den livsviktige naturlige landingsplassen. Landingsplassen ligger beskyttet i et juv, gjógv på færøysk, som har gitt navn til bygda. Og det med god grunn - juvet var nemlig bygdas livsnerve før det ble anlagt vei hit. Antall beboere er begrenset – bare ca. 30 mennesker bor i Gjógv, men bygda er et populært turistmål både for utlendinger og de lokale, som tiltrekkes av den romantiske roen. Gjógv er et perfekte stedet for en liten gåtur, og vi utforsker den lille bygda før vi besøker det sjarmerende gjestgiveriet Gjáargarður, hvor det blir servert lunsj.
 
Tidspunkt: 08:50-14:00, busstur med guide.
 

Fredag Saksun

Turen til Saksun begynner i Tórshavn. Saksun er en naturskjønn landsby i bunnen av det som en gang var en fjord omgitt av bratte fjell. Fjorden dannet en dyp og rolig naturhavn, men en storm fylte havnen med sand og skapte dermed innsjøen som du kan se ved bunnen av fjorden. Du vil besøke gården Dúvugarður, som stammer fra før det 17. århundret og gir oss et glimt av hvordan færingene levde i gamle dager. Før du forlater Saksun får du mulighet til å oppleve kirken som ble bygget i 1858.
 
SaksunVårt neste stopp er Hvalvík, som ligger i en dal på Streymoys østkyst, i nærheten av landsbyen Streymnes. Navnet betyr ”Hvalbukt”. Kirken i Hvalvík er Færøyenes eldste. Hvis vi ser ut mot havet kan vi også se vraket av et gammelt treskip som ligger bare 10-20 meter fra bredden av Hvalvík. På veien tilbake tar vi fjellveien ”Oyggjarvegurin” for en uslåelig utsikt.
 
Tidspunkt: 12:50-17:00, busstur med guide.

 

Søndag grottekonsert

Med Skonnerten Norðlýsið til øyene Hestur eller Nólsoy. Her seiler vi i en mindre båt inn i en grotte hvor det spilles konsert. Dette er en unik opplevelse, da naturen fører til at ingen konserter vil være helt like. En dag kan grotten være så stille at man hører fuglesang akkompagnere musikken, mens man en annen dag kan oppleve tunge bølgeslag inne i grottene, noe som gir en helt spesiell opplevelse. Turen krever en viss mobilitet vi drar fra Norðlýsið over i mindre båter som seiler inn i grottene.
 
Tidspunkt: 13:00-18:00.
 

Tips: Mulighet for ekstra utflukt tirsdag.

Vandretur Bøur

Gásadalur ligger på kanten av Mykinesfjørður, omgitt av høye fjell på Vágar. Árnafjall har en høyde på 722 meter mot nord og Eysturtindur i øst er 715 meter høyt. Også her er utsikten sørover til Tindhólmur og Gáshólmur storslått. 
 
GásadalgurDenne vandreturen starter i dalen ca. tre kilometer vest for Bøur. Vi går oppover fjellet og får en fantastisk utsikt over landsbyen Gásadalur. Landsbyen var en av de mest isolerte landsbyene på Færøyene inntil en tunnel i 2004 forbandt landsbyen med resten av øyas veinett. Den første strekningen av stien er bratt og ligger nært fjellkanten, men avhengig av været får du en enestående utsikt over Sørvágsfjørður, Tindhólmur, Gáshólmur og Mykines. Det fantastiske utsikten over Gásadalur er et av de mest fotograferte motivene på Færøyene, og når du ser det selv, forstår du raskt hvorfor. Det er en helt spesiell atmosfære her, og det er alltid like fascinerende å se fossefallet som strømmer over kanten og ned mot havflaten. Vår lokale guide vil fortelle deg mer om dette fantastiske stedet underveis på turen. Pris 598 DKK pr. pers.
 
Tidspunkt: 13:00-19:00, busstur med guide. 
 
 

  Meld deg på nyhetsbrevet vårt

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 16. jan 01:00
  Ankomst
  Tórshavn. 17. jan 09:00
  Avreise
  Tórshavn. 17. jan 11:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.