+45 9655 8500
Smyril Line - Hotellpakke Færøyene - Hotell Skálavík

Hotellpakke Færøyene - Hotell Skálavík

Sandoy er en frodig øy med brede dalstrøk med mange små innsjøer og lave, avrundede fjell. På vestkysten er det bratte klipper og fuglefjell. Øya er den femte største av de 18 øyene som utgjør Færøyene. Øya har et areal på 112 km² og 1300 innbyggere. Øyas høyeste fjell er Tindur på 476 m. Det går ferger fra Gamlarætt Skopun, og fergen til Skúvoy går fra Sandur.

 

Landsbyen Sandur og øya har fått sitt navn etter sandstrendene langs kysten. Sandstrendene er perfekt for en piknik etter en god og lang vandre- eller fisketur. Landsbyene Skálavík, Húsavík og Dalur ligger alle på østsiden av Sandoy og kan by på en fantastisk utsikt over det barske havet. Fra fergekaien i Skopun er det bussforbindelser til alle bygdene på øyen. Øyas turistkontor ligger også i Sandur, og kan hjelpe med veiledning til reisende. Turistkontoret arrangerer også guidede turer.

 

Naboøyene er også verdt et besøk. Det er mulig å ta båten til øya Skúvoy som kan by på et rikt fugleliv og tradisjonell fuglefangst. Færinger har i flere generasjoner fanget fugler og samlet egg fra reir på fjellsidene. Du kan også prøve deg på rappellering! Da vil du bli heist ned en bratt fjellvegg og kan føle hvordan det er å henge mellom himmel og jord 300 meter over havet.

 

Hvis været tillater det, kan man også besøke Stóra Dímun. Øya ligger veldig tilbaketrukket og det kan være vanskelig å komme seg dit, men er likevel en utrolig opplevelse. Det bor kun én enkelt familie på øya.  

 

Samlet sett har øyene også unike opplevelser og en levende historie. Det er gode muligheter for å følge sagaenes fotspor ved å gå på tur eller fiske.

 

Vi har satt sammen vår reise med ferge t/r i to-pers. lugar med toalett, bad og TV. Tre eller fire overnattinger på Hotell Skálavík, et 3-stjernes hotell med frokost under hele reisen*. Dere tar med egen bil ombord.

 

*Frokost er ekskludert mandag hvis dere velger å ha tre overnattinger.

 

Pr. person når to voksne reiser sammen:

 

I lavsesong 2018
 
7 dages reise med 3 netter på Hotel Skalavik på Færøyene:
 
fra DKK 3.925 
 
 
 
I høysesong 2018 
 
7 dages reise med 4 nætter på Hotel Skalavik på Færøyene:
 
fra DKK 4.120

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

SMDFHP

Prisen inkluderer:

Ring og bestill

eller få høre mer

+45 96 55 85 00

  Slik kommer dere til og fra Sandoy

  Seilasen over tar ca. 30 min. og fergen hedder: M/F Teistin.  

  Priser for overfart betaler dere på returreisen fra øya. Priser finner dere her
   

  Veiledende (2015) for bil og 1 sjåfør: Bil < 5m: NOK 160,- + prisen for voksne pr. person over 15 år er 40 kr. retur. Barn 7-15 år betaler ½ pris. Biler over 7 m. og/eller høyere enn 1,9 m, bes bestille plass på tlf. +298 293103. Veiledende for ekstra lengde på bil pr. ekstra meter over 5 er 480 kr. 

   

  Seilplanen finnes her (se under Skopun-Gomlarætt). Gomlurætt (på denne siden av øya), Skopun (på den andre siden). Det tar ca. 20 min. å kjøre fra Tórshavn til Gomlurætt. Det tar ca. 20-30 min. å kjøre fra Skopun til Skálavík. Kjøretøyer bør være i køen minst 15 minutter før avgang.

  Om øyen Sandoy

  Nå har dere muligheten til å selv oppleve hvorfor National Geographic har kåret Færøyene til verdens mest attraktive og uberørte øyer. Sandoy er en grønn og frodig øy med brede daler, innsjøer og lave, avrundede fjell. På vestkysten er det bratte klipper og fuglefjell. Her vil dere kunne nyte og oppleve ekte og uberørt natur, havet, landsbykulturen, frisk luft og ro.

   

  Bygden Sandur og øyen har fått sitt navn fra en lang sandstrand med sanddyner som er et perfekt sted for en piknik etter en hyggelig gå- eller fisketur. Bygdene Skálavík, Húsavík og Dalur ligger på østsiden av Sandoy, og herfra er det en storslått utsikt over havet. Hvert år i begynnelsen av juli er det en folkefest i Skálavík som kalles "Sandoyarstevna” som er verdt å få med seg. ,

   

  Fra fergeleiet i Skopun er det gode bussforbindelser til alle øyens bygder. I Sandur ligger øyens turistkontor som tilbyr reisende informasjon og hjelp, i tillegg til at de arrangerer guidede turer. Når været tillater det arrangerer turistkontoret turer til Stóra Dímun med båten “Hvíthamar”. De to innsjøene Sandsvatn og Gróthúsvatn har rikelig med fisker og gode fangstmuligheter for sportsfiskere. Fra Sandur går det en vei ut til naturskjønne Søltuvík som ligger vest for bygden. Om sommeren arrangeres det også båtturer fra Sandur til fuglefjellene på Sandoys vestside. 

   

  Sør for Sandur ligger den lille og idylliske bygden Skarvanes. Veien dit går forbi de to mindre innsjøene Stóravatn og Lítlavatn. Fra Skarvanes er det utsikt til Skúvoy, Stóra Dímun, Lítla Dímun og Suðuroy. I Húsavík kan man se storslåtte ruiner fra middelalderen av den store gården som tilhørte den rike og mektige nordmannen Guðrun Sjúrðardóttir. Fra Húsavík går det en enveiskjørt vei til Dalur langs bratte skråninger som trykker seg inn mot fjellsiden høyt over havet. I bunnen av den bratte veien ligger Dalur godt beskyttet i den skålformede dalen. Fra Dalur går det en smal vei 270 meter opp til det 354 meter høye fjellet Skúvoyarfjall. Til fots kan man fra veien gå ut til fuglefjellet Skorin.

   

  Øyen er den 5. største av de i alt 18 færøske øer og har et areal på 112 km og er beboet af ca. 1300.  Øyens høyeste fjell, Tindur, er 476 meter høyt. Det er fergeforbindelse fra Gamlarætt til Skopun, og fergen til Skúvoy seiler fra Sandur.

  Hotel Skálavík

  • Hotel Skálavík
   Contact

   Hotell Skálavík ble renovert i 2015 og kan tilby alle sine overnattingsgjester en koselig og moderne innkvartering. Hotellet er også et godt utgangspunkt for ferierende. Restauranten på Hotell Skálavík tilbyr et bredt utvalg av smakfulle og enkle måltider. Restauranten kan by på en varierende lunsj og én og to-retters meny på kvelden.

    

   Restauranten kan også by på dessert for de som vil avslutte måltidet med noe søtt. Hotellet er utstyrt med 23 moderne rom i tillegg til én tre-roms leilighet. Det er dobbeltrom, familierom med dobbeltseng og to køyesenger, samt rom med fire køyer. Tre-roms leiligheten er ideell for store familier og vennepar da den består av 3 soverom, 3 bad, kjøkken, stue og egen inngang fra den vidstrakte grønne engen.
    
    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inkludert
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   10:00

  Fakta om Hotel Skálavík

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Avreise
  Hirtshals. 21. jul 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 22. jul 22:30
  Avreise
  Tórshavn. 22. jul 23:30

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.