"Ólavsøka" – færingenes nasjonalhøytid

Smyril Line - "Ólavsøka" – færingenes nasjonalhøytid

"Ólavsøka" – færingenes nasjonalhøytid

Olaifesten feires den 28. og 29. juli i Tórshavn - avreise fra Hirtshals 25. juli

Ti dagers reise med syv dager på Færøyene

 

Ólavsøka er Færøyenes nasjonalhøytid som blir feiret i Tórshavn fra den 28. juli kl. 14 og til så langt etter midnatt den 29. juli som man har lyst til. Tórshavn byr i disse dagene på kultur- og sportsbegivenheter. Den 28. juli er det offisiell åpning og finale i Færøysk mesterskap i kapproing, som er Færøyenes nasjonalsport. Den 29. juli er der lagtingsprosesjon fra Lagtingshuset til domkirken og tilbake til Lagtingshuset, hvor lagmannen holder sin åpningstale. De fleste av færingene er kledd i vakre nasjonaldrakter. 

 

Vi tilbyr en 10-dagers reise med syv dager på Færøyene. 

 

Avreise fra Hirtshals 25. juli 

Retur fra Tórshavn 2. august

 

Du får syv netter på det splitter nye Hotel Brandan inkludert frokost og parkering utenfor hotellet. Hotel Brandan ligger i gangavstand fra Tórshavns sentrum. 
Dette er en unik mulighet for å oppleve Færøyenes natur og Olaifesten.


 

Pris pr. person, når 2 reiser sammen


DKK 7.790

 

 

Vennligst vær oppmerksom på at alle priser er i DKK.
Du kan likevel enkelt få prisen i din valuta ved å taste inn beløpet i kalkulatoren nedenfor:

DKK:
NOK:

Valutakurser er hentet fra: nationalbanken.dk

Prisen inkluderer:
 • Fergeseilas Hirtshals-Torshavn-Hirtshals
 • 2-køyers lugar uten vindu
 • 1 bil (maks 5 m lang og 1,9 m høy)
 • 7 netter i dobbeltrom på Hotel Brandan
 • Frokost på hele reisen

 

Tilleggsmuligheter:

Ring og bestill
eller få mer info

+45 9655 8500

  10 ideer til opplevelser på Færøyene


  Midt i Nord-Atlanteren kun en halv dags seiltur fra det europeiske fastland omkranses Færøyene av 1.289 km med kystlinje. Avstanden til havet overstiger aldri 5 km.


  Færøyene er kjent for sine milde vintre og kjølige somre, og uansett årstid vil du bli møtt av den spektakulære naturen når du seiler inn i fjordene.


  Naturen har en ubegripelig betydning her og dens innflytelse på den lokale kulturen må ikke undervurderes. Naturen ligger dypt forankret i innbyggernes karakter og tenkemåte.


  Øyenes befolkning på nesten 52.000 innbyggere er spredt ut over de 17 bebodde øyene. Øyene er forbundet med en fremragende infrastruktur av veinett, tunnel- og fergeforbindelser.


  Færingene er et varmt, sjenerøst, vennlig og gjestfritt folk. De er familieorienterte, jordnære og har stor respekt for tradisjoner. Et viktig kjennetegn ovenfor færinger er deres åpenhet ovenfor turister. Færingene er stolte av sitt land, kultur og de vil velvillig vise frem det beste Færøyene har å tilby til sine turister.
   

  Tórshavn


  Tórshavn

  Med kun omkring 20.000 innbyggere er Tórshavn ikke kun en av verdens minste hovedsteder, men også en av de mest sjarmerende med en spennende blanding av gammelt og nytt. Gå inn i byen til fots og se gamle, fredede bygninger og arkitekttegnede hus side om side. Vi anbefaler spesielt en spasertur på halvøyen Tinganes hvor regjeringen holder plass og Reyn som er den gamle og idylliske bydelen. Færøyenes Kunstmuseum og Nordens Hus er også steder verdt å besøke. Dessuten byr Tórshavn på spennende muligheter for shopping. Lokale designere handler i bl.a. Østrøm og hos Guðrun & Guðrun. Det nordiske kjøkkenet finnes i flere av de spennende og innbydende restaurantene i den lille hovedstaden.  


  Tips: Summartónar – konserter i hele landet hvor flere av de er gratis!
   

  Nólsoy

  Nólsoy er øyen for deg som ønsker å oppleve både natur og landsbyen på én og samme gang. Det er en god mulighet for å ta en gåtur i naturen, f.eks. ved den gamle vardestien over fjellet Eggjarklettur ut til fyrtårnet Borðan. Turen tar i alt fire timer. Der er flere caféer i Nólsoys eneste bygd som har det samme navnet som øyen.


   

  Kirkjubøur

  Den historiske bygden Kirkjubøur ligger en 10 minutters kjøretur fra Tórshavn. Kirkjubøur var bispedømmes og i tillegg Færøyanes åndelige og kulturelle midtpunkt. Olavkirken (1200-tallet), Magnuskatedralen (1300-tallet) og Kongsgården hvor Paturssonfamilien nå bor på 17. generasjon er alle monumenter som vinner en lang historie. Hvorfor ikke ta gåturen fra Tórshavn til Kirkjubøur gjennom den gamle stien? Turen er 7 km lang. og forholdsvis enkel å passere - og utsikten er fantastisk. 


  Vestmannabjergene

  Vestmannabergene er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Man kommer helt tett på fuglelivet og de majestetiske omgivelsene i form av grotter og bratte klipper. Book din båttur på excursions.fo.

   

  Saksun

   

  Saksun & Tjørnuvík

  Fantastiske Saksun er et populært utfluktssted som ligger i den nordvestlige delen av Streymoy. Når det er lavvann kan man gå den cirka 3 km. lange turen ut til Atlanterhavet. Kongsbondegården Dúvugarðar fra 1600-tallet er i dag et museum og café i sommermånedene. Litt nordligere på Streymoy ligger Tjørnuvík i bunnen av en bukt med utsikt til de kjente steinsøylene «Kjempen» og «Kjellingen». På vei til eller fra Tjørnuvík anbefaler vi et lite stopp ved den imponerende fossen Fossá.


  Gjógv


  Gjógv

  Det bildeskjønne Gjógv ligger på Eysturoys nordøstkyst. Bygden er kjent for sin landingsplass i øyens naturlige kløft. Landingsplassen var bygdens livsnerve inntil veien ble bygd i 1960. Gjógv er det færøyske ordet for kløft.

  Den gamle kjøpmannsbutikken fra 1883 er åpen som både butikk og café om sommeren. Ellers har hotellet Gjáargarður en restaurant. Det er gode turmuligheter i området. Tett ved Gjógv ligger også Færøyanes høyeste berg; Slættaratindur. Etter vandreturen opp til toppen av det 880m høye berget kan du hvile føttene og nyte den utrolige utsikten. 


  Mykines

  Mykines er øyhavets vestligste øy. Vandreturen fra bygden Mykines til holmen med fyrtårnet er særegen opplevelse. Nyt den fantastiske utsikten over havet mot vest og andre øyer mot øst mens du vandrer ut mot øyen. Stedet blir også kalt “fuglens paradis” på grunn av det rikelige fugleliv – det er hundrevis av søte lundefugler som bygger huler her i løpet av sommermånedene.
  For å bestille fergetur til Mykines og/eller å betale for adgang til vandreturen gjennom lundekolonien ut til Mykineshólmur går du inn på mykines.fo


  Gásadalur


  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípa er et av de mest fotograferte stedene på Færøyene. Fra kanten av dette berget er der 142m loddrett ned til havet og samtidig ser du sjøen Sørvágsvatn – den største innsjøen på Færøyene. Herfra kan du også se den sydligste delen av Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy. På den andre siden kan du se fuglebergene Sørvágsbjørg, Mykines og Mykineshólmur. Vi anbefaler å ta en guidet vandretur til Trælanípa som kan bookes på excursions.fo.


  I bygden Gásadalur ligger Færøyenes mest kjente vannfall Múlafossur som faller ned i Atlanterhavet. Blant de karakteristiske husene med gresstak ligger Gásadalsgarður som er et gjestehus med en tilhørende café. Her kan du nyte landsbyidyllen og hjemmelagede færøyske spesialiteter.


  Klaksvík

  Klaksvík er Færøyenes nest største by. Byen ligger i en dal i bunnen av bukten mot nord som danner havnen. Byen er omringet av høye fjell – deriblant fjellet Klakkur som byen er oppkalt etter. Vi anbefaler en vandretur til Klakkur – om været et godt kan du oppleve en storslagen utsikt. Klaksvík byr på kultur, shopping i hyggelige små butikker, samt sjarmerende caféer. 


  Sandur


  Sandur

  Sandur, som er en av de eldste bygdene på Færøyene, er hovedbygden på Sandoy. Sandur er kjent for sin store sandstrand og klippene, samt den naturskjønne bukten Søltuvík på vestsiden av Sandoy. Dessuten er det to museer og en hyggelig café i Sandur. Det er fergeforbindelse fra Gamlarætt på Streymoy til Skopun. Besøk turistinformasjonen ved fergeleiet i Skopun for flere tips til utfluktsmål på Sandoy

  Hotel Brandan

  • Hotel Brandan
   Contact

   Hotel Brandan åpner i mai 2020.

    

   Hotel Brandan blir et grønt 4-stjerners hotell med miljømerket Green Key. Hotellet ligger i hovedstaden Tórshavn, kun få minutter fra byens sentrum, innkjøpssenter, fotballstadio og sportssenter i Tórshavn. Hotellet har i alt 124 rom, 4 møtelokaler, treningsfasiliteter med sauna og boblebad, samt 130 parkeringsplasser rett utenfor hotellet.

   Location
   Faroe Islands

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Velkommen til Smyril Line

  Neste ankomst og avreise

  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avreise
  Tórshavn. 27. jan 14:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 28. jan 09:00

  Smyril Line salgskontor

  Med forbehold om feil og rettelser.