+45 9655 8500

Opplev Vestmannafjellene

Forhåndsbestill seiltur ved Vestmanna på Færøyene

 

Bli med ombord på skipet Skùvadal på den mest populære seilturen av dem alle, nemlig båtturen til de berømte fuglefjellene og grottene nær Vestmanna, Vestmannafjellene, som er blant de største turistattraksjonene på Færøyene. 

 

På seilturen til Vestmannafjellene seiler vi gjennom smale sund og inn i dype grotter som er formet av havets brenninger gjennom millioner av år, og som ligger like i nærheten av de over 600 meter høye klippene hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Her får vi virkelig se klippene i alle deres utrolige formasjoner - runde, spisse, brede -  noen har til og med hull gjennom seg. Inne i grottene skifter vannet farge til turkis, og under overflaten dukker undersjøiske skjær frem.

 

I disse majestetiske omgivelsene opplever man på en forunderlig måte at man er i pakt med naturen, og man forstår hvorfor den færøyske kulturen er så dypt forankret i respekten for naturens krefter. Turen varer i ca. 2 timer, og en guide vil være med. 

 

Vi anbefaler å forhåndsbestille utflukten enten sammen med bestillingen din eller senest 3 uker før avreise. Reisekonsulenten vår, Trine Axelsen, har selv vært med på denne utflukten. 

 

Ring til Smyril Line på tlf. +4596558500 og oppgi bookingnummeret ditt i forbindelse med bestilling av utflukten. 

 

Veiledende priser er ca. 295 DKK pr. person (voksen) og ca. 160 DKK for barn (6-13 år).

 

Vestmanna ligger på den vestlige delen Færøyenes hovedøy Streymoy - “ved enden av veien". Man kan ikke kjøre lenger enn til Vestmanna, og resten av Streymoys nordvestlige kystlinje består av høye, forrevne og mennesketomme klippeområder.

 

Her ligger Fuglefjellene, som har fått navnet sitt på grunn av den høye forekomsten av sjøfugler (offisielt heter området Vestmannbjørgini, eller Vestmannafjellene).

 

Vestmanna ligger på bunnen av en liten bukt, og man trenger ikke å reise langt før enorme, lodrette klippevegger tårner seg opp, dekket med gress på toppen. Hele landskapet domineres av grå-grønne farger, blått hav og blå-hvit himmel. Utrolig nok går det noen få sauer rundt på de bratte klippene - det er et under at de klarer å holde balansen der oppe. Sauene seiles ut til fjellene om våren og heises opp på de bratte bakkene, hvor de blir helt til de hentes ned igjen om høsten. Over sommeren dobler sauene vekten sin. Sauekjøttet herfra er ettertraktet på grunn av den gode smaken det får gjennom det mineralrike gresset og krydderplantene sauene spiser ute på fjellklippene. Dette er grunnen til at bøndene utfører den tidskrevende oppgaven det er å heise sauene opp og ned de bratte bakkene. 

 

260 forskjellige fuglearter 

Fuglefjellene lever i høyeste grad opp til navnet sitt. Opptil 260 forskjellige sjøfuglarter lever på Færøyene. Kanskje får man se sulen med sitt gullfargede hode og vinger på opptil halvannen meter, den svart-hvitt lomvien som lever på klippehyllene, eller sjøpapegøyer med svarte og oransje nebb.

 

 

Velkommen til Smyril Line

Neste ankomst og avreise

Avreise
Hirtshals. 21. jul 15:30
Ankomst
Tórshavn. 22. jul 22:30
Avreise
Tórshavn. 22. jul 23:30

Smyril Line salgskontor

Med forbehold om feil og rettelser.