37 års erfaring med seilas over Nord-Atlanteren

Smyril Line ble grunnlagt i 1982 og er i dag et internasjonalt selskap med kontorer på Færøyene, Island, i Tyskland og i Danmark. Dessuten samarbeider Smyril Line med agenter i det meste av Europa og resten av verden. Smyril Lines hovedkvarter ligger i Tórshavn på Færøyene. 

37 år er gått siden rederiet Smyril Line ble grunnlagt 1. november 1982 av tre skipsoffiserer, Óli Hammer, Jógvan i Dávastovu og Andrias Joensen fra det offentlig eide selskapet Strandfaraskip Landsins. Smyril Line kjøpte en svensk ferge som etter en ombygging ble døpt MS Norröna. Fergen hadde plass til 1050 passasjerer og 300 biler. Norrönas første sesong var i sommeren 1983.

Smyril Line ble opp gjennom årene kjent for å være den sikre forbindelsen til store opplevelser i Nord-Atlanteren. Etterspørselen steg jevnt, og etter 20 års seilas sto det klart at det var på tide å skifte ut MS Norröna med en moderne og større ferge. I 2003 ble den nåværende fergen MS Norröna innsatt. 

I dag er P/F Smyril Line et velrenommert rederi som forbinder Nord-Atlanteren og kontinentaleuropa. Danish Travel Awards har i 2012 og 2018 nominert Smyril Line blant topp tre i kategorien beste passasjerrederi i Danmark. I 2014 mottok Smyril Line prisen "Årets Skip" fra det færøyske sjøfartsdirektoratet, og reisen med passasjerfergen Norröna ble våren 2017 fremhevet av Lonely Planet. I 2017 ble Smyril Line utnevnt til årets virksomhet av House of Industry på Færøyene.

Smyril Line eier også fraktvirksomheten Smyril Line Cargo, som har fraktskipene Eystnes, Hvítanes og Mykines. 1. oktober 2018 åpnet Smyril Line Cargo Danmarks nye lagerbygning med tilhørende kontor på Erik Sondrupsvej i Hirtshals. 

Bli inspirert

Ønsker du å jevnlig motta informasjon om gode tilbud, er det lett! Du melder deg ganske enkelt på vårt nyhetsbrev, og får en e-mail når vi har spesielt gode tilbud og nyheter. Vi sender normalt ut nyhetsbrev på søndager, og kun når vi har noe aktuelt å informere deg om.

Få en gratis katalog

Vennligst fyll ut feltene for å motta din gratis katalog