PAKKEREiSER - KRYSSTOKT - KJØR SELV-FERIE

35 års erfaring med seilas over Nord-Atlanteren

1. november 1982 ble rederiet Smyril Line ble grunnlagt av de tre offiserene Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu og Andrias Joensen fra det offentligeide selskapet Strandfaraskip Landsins. Smyril Line kjøpte en svensk ferge, som etter ombygging ble døpt M/S Norröna og hadde plass til 1050 passasjerer og 300 biler. M/S Norrönas første sesong var sommeren 1983.

 

Smyril Line ble igjennom årene kjent for å være den sikre forbindelsen til store opplevelser i Nord-Atlanteren. Etterspørselen steg støtt, og etter 20 år med seilas stod det klart, at tiden var kommet til å skifte ut M/S Norröna med en moderne og større ferge. I 2003 ble den nåværende M/S Norröna SJØsatt. Den har plass til 1482 passasjerer og 800 biler og dro ut på sin jomfrutur den 7. april.

 

I dag er P/F Smyril Line et velrenommert rederi mellom Nord-Atlanteren og Europa, og Danish Travel Award i 2012 plasserte i Topp Tre blant passasjerrederier og i 2014 mottok Smyril Line prisen "Årets Skip" av det Færøyske Sjøfartsstyrelse og reisen med passasjerfergen Norröna, som seiler mellom Hirtshals i Danmark, Torshavn på Færøyene og Seydisfjordur på Island, ble våren 2017 fremhevet av Lonely Planet (les her)

 

I tillegg til passasjerfergen Norröna har Smyril Line i løpet av 2016-17 utvidet flåten med 3 fraktskip; Hvitanes og Eystnes og Mykines.

 

Smyril Line's hovedkvarter ligger i Torshavn på Færøyene, og har kontorer i Island, Danmark og Tyskland.